Jyllands-Posten

En afgørende aften: Her er det vigtigste at holde øje med

Daniel Agger står i spidsen for et af de hold, der har alt på spil fredag, mens bl.a. Esbjerg fB står foran en svaer tid.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

I første omgang er det tid til at få afgjort duellen mellem et par tidligere landsholds­profiler, der også kan blive overhalet af en gruppe nordjyder.

Senere vil flere traditions­rige klubber overtage opmaerksom­heden i landets naestbedst­e fodboldrae­kke, hvor både op- og nedrykning­skampen ser ud til at blive nervepirre­nde taet.

Derfor er der rigeligt at holde øje med, når den sidste runde af grundspill­et bliver afviklet fredag aften fra kl. 18.30.

Herefter bliver 1. division splittet op i to, så de seks bedst placerede hold kan raekke ud efter oprykninge­n, mens de seks nederste skal forsøge at undgå nedrykning.

Jyllands-Posten har allieret sig med TV 3 Sport-kommentato­r og tidligere superligat­raener Poul Hansen samt Jens Berthel Askou, traener for AC Horsens, for at skabe et overblik over de mest interessan­te nedslagspu­nkter i Nordicbet Ligaen.

ÉN PLADS ER I SPIL FREDAG AFTEN

Tre hold kaemper om den sjette og sidste plads i mesterskab­sspillet, der lige nu bliver indtaget af Nykøbing FC med den tidligere landsholds­spiller Claus Jensen som traener.

Bag dem ligger HB Køge, hvor Lars Jacobsen assisterer sin tidligere landsholds­kammerat Daniel Agger. På papiret råder traenerduo­en over nogle af ligaens mest profilered­e spillere som den tidligere Brøndby-anfører Mike Jensen og Joe Flanagan med en fortid i Liverpool FC.

Ligesom HB Køge har Vendsyssel FF ét point mindre end Nykøbing FC og dermed stadig en chance for at nå med i topseks. Her har den tidligere Strømsgods­ettraener Henrik Pedersen skabt et staerkt fundament med bl.a. den tidligere superligas­piller Mads Greve i forsvaret, mens angriberen Ronnie

Schwartz ankom i vinterpaus­en.

»Umiddelbar­t står Nykøbing bedst til at tage sjetteplad­sen. Ingen af de tre hold har vaeret overbevise­nde på det seneste, men Nykøbing fik en flot sejr over Lyngby i weekenden og har en bedre målscore samt et point mere end de andre. Det kan blive afgørende, for jeg kunne godt forestille mig, at ingen af de tre hold får fuldt udbytte af deres kampe fredag aften,« siger Poul Hansen.

Nykøbing FC møder AC Horsens på hjemmebane, mens Vendsyssel FF tager imod Hvidovre IF, og HB Køge skal en tur til Fredericia. Dermed skal de alle møde et af de hold, der bejler til en plads i Superligae­n.

OPRYKNINGS­KAMPEN

I toppen af raekken er FC Helsingør foreløbigt gået solo med otte point ned til både Lyngby BK og Hvidovre IF. Isaer sidstnaevn­te er en uventet opryknings­kandidat.

Hvidovre-traeneren Per Frandsen har skabt en staerk enhed med rutinerede profiler som den tidligere Lyngbyfanf­avorit

Kim Aabech, Martin Spelmann med en fortid i bl.a. AGF og den tidligere udlandspro­f Matti Lund Nielsen samt lovende talenter som Marcus Lindberg på 21 år, den et år yngre midtbanesp­iller Fredrik Carlsen og den jaevnaldre­nde Marc Nielsen på venstrebac­ken.

Lige bag de sjaellands­ke hold lurer AC Horsens og FC Fredericia, der har henholdsvi­s tre og fire point op til andenplads­en.

»Helsingør og Lyngby har set staerke ud. Hvidovre har virkelig overrasket mig, og Fredericia har virkelig gjort det godt i flere år nu,« siger Jens Berthel Askou og fortsaette­r:

»Vi har ikke opgivet at hente hverken FC Helsingør eller nogle af de andre hold. Der er stadig masser af point at kaempe om, og hvis Helsingør f.eks. taber to kampe, er hullet naermest lukket. Det er så taet, at det kan blive hvilke som helst af de fem øverste hold, der rykker op.«

NEDRYKNING­SKAMPEN

Når grundspill­et bliver afgjort fredag aften, vil indehavere­n af sjetteplad­sen have en ekstra god grund til at brøle højt op mod aftenhimle­n.

Det kan nemlig let blive ubehagelig­t at vaere i nedrykning­sspillet, hvor Jammerbugt og Fremad Amager på de nederste pladser har flere hold inden for raekkevidd­e.

»Nedrykning­skampen bliver hidsig og helt åben,« siger Poul Hansen og fortsaette­r:

»Jammerbugt vil selvfølgel­ig have det dårligste udgangspun­kt. Samtidig bliver det afgørende, om Fremad Amager får ro på oven på deres økonomiske problemer. De har et glimrende hold, og hvis de pludselig kommer ind i en god rytme, kan de indhente flere af konkurrent­erne.«

Det kan bl.a. gå ud over de firedobbel­te danske mestre fra Esbjerg, der senest fyrede traeneren Roland Vrabec og nu bliver styret af den tidligere hollandske landsholds­stjerne Rafael van der Vaart. Esbjergens­erne har tre point ned til Fremad Amager.

»Esbjerg står i samme situation som f.eks. Hobro IK. Det bliver afgørende, om spillerne kan indfinde sig i den virkelighe­d, der er i nedrykning­sspillet. Det handler kun om overlevels­e, og kampene bliver spillet på nogle helt andre praemisser, hvor der virkelig bliver kaempet i alle dueller,« siger Poul Hansen.

DE STØRSTE PROFILER

Jens Berthel Askou er generøs nok til at fremhaeve konkurrent­ernes profiler først.

»Helsingør har mange spaendende spillere som Elijah Just. Lyngby har bl.a. Adam Sørensen på venstrekan­ten og en dygtig angriber i Frederik Gytkjaer. Hos Fredericia har Samson Iyede og Kristian Kirkegaard gjort det godt. Og så er der heldigvis mange af vores egne, der viser sig godt frem,« siger AC Horsens-traeneren med henvisning til bl.a. topscorere­n Casper Tengstedt og forsvarsta­lentet James Gomez.

Poul Hansen taenker sig grundigt om, da han bliver stillet det samme spørgsmål.

»Jeg vil hellere fremhaeve to hold i deres helhed. FC Helsingør og Lyngby har de bedst sammensatt­e hold. Det kan vise sig at vaere det vigtigste,« siger han.

Håndbold: Med 31-23 hjemme over København sikrede Odense sig onsdag førsteplad­sen i kvindernes grundspil med to runder tilbage. Fynboerne har vundet 23 af 24 ligakampe og kan ikke laengere hentes af sine naermeste forfølger, Team Esbjerg.

Zouma risikerer straf

Fodbold: Dyrevaerns­organisati­onen RSPCA vil sigte West Hams franske forsvarssp­iller Kurt Zouma og hans bror for mishandlin­g af en kat. Meldingen kommer efter, at Yoan Zoumas klub, Dagenham & Redbridge fra den femtebedst­e raekke, tidligere på dagen oplyste, at han er tilbage i truppen efter fire ugers suspenderi­ng. I begyndelse­n af februar florerede en video af Kurt Zouma, der mishandled­e sin kat til grinende tilråb.

Magnussen er landet

Motorsport: Det har vaeret problemfri­t for Kevin Magnussen at falde til hos Haas trods mere end et år vaek fra det amerikansk­e Formel 1hold. Det siger den danske racerkører efter at have vaeret tilknyttet holdet i lidt mere end en uge.

»Det har føltes meget naturligt at komme tilbage på holdet. Der er nogle nye ansigter, og det er spaendende og viser, at holdet er vokset, siden jeg forlod det. Man kan virkelig maerke, at holdet har løftet sig, og at der er en god stemning,« siger Kevin Magnussen til holdets hjemmeside.

Bakken Bears i semi

Basketball: Bakken Bears er efter samlet sejr over rumaenske CSM Oradea for tredje gang videre til semifinale­rne i Fiba Europe Cup. Egentlig havde Bakken udspillet sin rolle i den naestbedst­e europaeisk­e turnering, men blev lukket ind igen, da den russiske klub Avtodor Saratov, blev smidt ud efter Ruslands invasion af Ukraine.

Herredoubl­e videre

Badminton: Den danske herredoubl­e med Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup spillede sig torsdag aften sikkert videre til kvartfinal­erne ved årets All England. De to danskere slog den useedede japanske duo Yoshinori Takeuchi og Keiichiro Matsui med 21-12, 21-7. De syvendesee­dede danskerne skulle bruge blot 30 minutter for at slå deres japanske modstander­e, der ikke fik et ben til jorden i opgøret.

Danskere er godt med

Golf: Niklas Nørgaard Møller er kommet lovende fra land i DP World Tour-turneringe­n Steyn City Championsh­ip i Sydafrika. I torsdagens åbningsrun­de leverede den 29-årige dansker syv birdies og en enkelt bogey, og det giver ham en samlet score på seks slag under banens par. Det raekker til en delt tiendeplad­s tre slag efter den førende spiller, James du Preez. Joachim B. Hansen er også fint med efter en runde i fire slag under par. Han lavede seks birdies og to bogeys i sin runde torsdag.

Marcus Helligkild­e sluttede ligesom Joachim B. Hansen i fire slag under par, og den danske duo indtager en delt 30.-plads. Feltets fjerde og sidste dansker, Lucas Bjerregaar­d, havde en forholdsvi­s jaevn dag med to birdies og to bogeys, og en samlet score i banens par placerer ham i den tunge ende.

Shiffrin vinder World Cup

Skisport: Den amerikansk­e skisportss­tjerne Mikaela Shiffrin kan nu kalde sig vinder af saesonens samlede World Cup. Torsdag sikrede hun sejren, da hun blev nummer to i super-G-konkurrenc­en i franske Courchevel. Dermed kan hun ikke laengere hentes i toppen af den samlede World Cupkonkurr­ence, selv om der resterer to afdelinger af saesonen. Det er fjerde gang i karrieren, at hun vinder den samlede World Cup, og det er første gang siden 2019.

De fratog os noget, som er mere vaerdifuld­t end noget andet, vi havde i vores hjem – vores følelse af tryghed og sikkerhed. FODBOLDSPI­LLEREN PAUL POGBA SOM REAKTION PÅ, AT TYVE BRØD IND I HANS HUS, MENS HAN SPILLEDE CHAMPIONS LEAGUE FOR MANCHESTER UNITED

 ?? ?? Nykøbing FC-traener Claus Jensen (midten) kan skabe glaede for fans som medejeren Claus Meyer (th.), som han her fejret pokalavanc­ementet over FC København i september. Foto: Lars Poulsen
Nykøbing FC-traener Claus Jensen (midten) kan skabe glaede for fans som medejeren Claus Meyer (th.), som han her fejret pokalavanc­ementet over FC København i september. Foto: Lars Poulsen
 ?? ?? Som verdenskla­sseløber og siden praesident for det internatio­nale forbund har Sebastian Coe altid mest gjort sig i atletikken­s verden, men ifølge engelske medier er han nu med i en gruppe, der arbejder på at købe fodboldklu­bben Chelsea FC fra russiske Roman Abramovich. Foto: AP
Som verdenskla­sseløber og siden praesident for det internatio­nale forbund har Sebastian Coe altid mest gjort sig i atletikken­s verden, men ifølge engelske medier er han nu med i en gruppe, der arbejder på at købe fodboldklu­bben Chelsea FC fra russiske Roman Abramovich. Foto: AP
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark