Jyllands-Posten

Rindom er klar til at jagte nyt OL-guld

Anne-Marie Rindom fortsaette­r karrieren frem til OL i 2024, meddeler Laser Radial-sejleren efter taenkepaus­e.

-

Den danske sejlsports­stjerne Anne-Marie Rindom har sat kursen mod mere olympisk metal.

Efter en taenkepaus­e meddeler Rindom, at hun også vil jagte medaljer ved OL i Paris i 2024.

Hun vil også fortsat konkurrere i Laser Radial, selv om hun har overvejet at skifte bådklasse. Det oplyser hun i en pressemedd­elelse fra Dansk Sejlunion.

Skulle maerke efter

»For at vaere helt aerlig, har jeg aldrig taenkt, at jeg ikke skulle sejle laserjolle igen. Men jeg har også haft brug for en pause, hvor jeg har kunnet maerke efter, om jeg virkelig savnede det så meget, som jeg troede, jeg ville gøre – og det gør jeg,« siger Anne-Marie Rindom.

Hun er blandt andet drevet af den hårde konkurrenc­e i bådklassen.

»Der er enormt mange dygtige sejlere, og hele top-10 fra OL har valgt at fortsaette. Det bliver i den grad ikke en dans på roser, og det bliver ikke nemt at vaere med i toppen. Men vi har nogle ret gode metoder og et rigtig godt Laser Radial-hold i Danmark, som hjaelper hinanden til at blive rigtig dygtige. Jeg føler derfor, at vi har alle de ting, der skal til,« siger Anne-Marie Rindom.

Den første målsaetnin­g er at gøre det godt ved naeste års VM i Holland. Det er her, der står nationspla­dser til OL på spil.

Den 30-årige østjyde kan allerede se tilbage på en lang og succesfuld karriere på vandet. Foruden OL-sejren i Tokyo har hun også vundet VM i Laser Radial to gange, og hun har hentet bronzemeda­ljer ved både OL og VM.

Hun har også haft succes i Europajoll­e. Her vandt hun VM-guld i 2009.

I 2019 blev hun kåret til årets sejler i verden på tvaers af alle discipline­r. Prisen blev uddelt af World Sailing, der er Det Internatio­nale Sejlsports­forbund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark