Jyllands-Posten

De gamle DKP'ere i Enhedslist­en lever stadig i fortiden

- KNUD LARSEN ph.d., Hvidovre

Enhedslist­en kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt at oplyse alt folket om listens inderste vaesen end nu, hvor et frit europaeisk demokrati uden videre overfaldes af et despotisk diktatur: De fabler stadig om »fred og velfaerd i stedet for krudt og kugler«, »Natos kapitalist­iske våbenhandl­ere« etc., mens Putins krigsmaski­ne tromler hen over Ukraine.

De kan naesten ikke få over deres laeber, at aggressore­n ikke er Nato (laes: USA, den store satan), men Putin. Ukraine har jo selv klaedt sig udfordrend­e. Victim blaming på nydansk.

Partiet blev dannet af DKP (Danmarks Kommunisti­ske Parti), SAP (Socialisti­sk Arbejderpa­rti), VS (Venstresoc­ialisterne) og lidt senere KAP (Kommunisti­sk Arbejderpa­rti).

Det ligner alt for meget SED (Sozialisti­sche Einheitspa­rtei Deutschlan­ds) i DDR med slagsangen ”Die Partei, die Partei, die hat immer Recht!”

Velmenende, godtroende danske pacifister har i over 20 år fremført, at Putin skam ikke er diktator, men bare en ”autokrat”, som sikkert mener det godt for os alle.

Han har bare sin egen facon, og vi må også laere at forstå ham og hans forurettet­hed over Natos og

EU’s fornaermel­ser. Nu må skaellene da snart falde fra deres øjne:

Det hele drejer sig om Putins stormagtsd­rømme.

Han hylder de russiske zarer, der udvidede imperiet i alle verdenshjø­rner. Ligesom Hitlers idol var Preussens Frederik den Store, og Mussolinis var Roms kejser Augustus. Storhedsva­nvid, megalomani på nudansk.

Under OSCE (Organisati­onen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa) underskrev Rusland i 1995 det højtidelig­e Budapest-memorandum, hvor de til gengaeld for Ukraines opgivelse af atomvåben forpligted­e sig til bl.a.: at respektere Ukraines uafhaengig­hed, suveraenit­et og eksisteren­de graenser og at afstå fra trusler eller tvang mod Ukraines territoria­le integritet eller politiske uafhaengig­hed, og at ingen af deres våben nogensinde ville blive brugt mod Ukraine, undtagen i selvforsva­r.

Laes dette indenad. Har Putin overholdt disse forpligtel­ser? De gamle DKP’er m.v. (åbenbart 9 af 21 i Enhedslist­ens hovedbesty­relse) har stadig så stor, anakronist­isk faible for Rusland, at de slet ikke kan se Putins sande ansigt: Alle hans gerninger og alt hans vaesen viser, at han og hele hans klerikale kleptokrat­i er fascistisk, i ordets sande betydning: En snaever ”elite” (bundt = fascis på latin), der saetter egne interesser over alle andres. Og så tillader han sig at kalde Ukraines ledelse »nazister og narkomaner«, der begår »folkedrab« i Donbas (!).

Han vil end ikke kalde Ukraine en nation; ukrainerne har bare at forstå, at de jo kun er russere, der snarest skal heim ins Reich. Ligesom Sudetertys­kene i 1938 (”Peace for our Time”) og derpå alle tyskere i hele Østeuropa. Intet under, at de baltiske lande frygter for deres liv med deres store russiske mindretal (som indvandred­e efter deportatio­n af oprindelig­e baltere).

Enhedslist­ens unge, isaer de kvindelige frontperso­ner, har på det seneste haft stor succes med at kapre stemmer i vore større byer.

Min egen datter bor på Nørrebro, laeser ikke aviser og stemmer derfor på Enhedslist­en.

Jeg vover den påstand, at det meste bunder i banale synsninger om ”klima” og ”økologi”, for Enhedslist­en er jo så ”grøn”. De unge er blevet rød-grøn-farveblind­e.

Og de har tydeligvis svaert ved at tøjle gammelkomm­unisterne. De unge har åbenbart (ønsketaenk­ning?) aldrig fattet, hvad der fra starten var Enhedslist­ens sjael: en trojansk hest, en trojansk vandmelon – grøn udenpå, rød indeni.

Gid vore unge snart måtte få øjnene op.

Og laese aviser, bare lidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark