Jyllands-Posten

Bavarian Nordic stak af fra de øvrige i grønt C25-indeks

-

Bavarian Nordic var den ultimative højdesprin­ger i det danske eliteindek­s torsdag, og det var på trods af intet offentligt nyt fra selskabet.

Alligevel stak vaccinepro­ducenten af fra de andre C25-aktier torsdag, hvor der ellers var god stemning over en bred kam. Samlet steg C25-indekset 2,05 pct. til 1.792,75 ovenpå et plus på 2,5 pct. onsdag.

Med i toppen var selskaber som Novo Nordisk, Novozymes og Tryg, der alle steg over 3 pct. Nederst var Ambu bundprop med et mindre fald som et af seks selskaber, der endte dagen i rødt.

Det var endnu engang nyhedsstrø­mmen fra Rusland og Ukraine, der praegede stemningen på markedet. Omkring klokken 11 dansk tid afviste Kreml ifølge Bloomberg News, at der skulle vaere fremgang i fredsforha­ndlingerne mellem de to parter, som det ellers har vaeret rapportere­t. Meldingen skabte kortvarigt negativ stemning flere steder i Europa, men de danske aktier skøjtede let hen over.

»Vi har set stigninger i håb om, at der kommer en fredsløsni­ng, selvom retorikken fra begge sider er praeget af ganske alvorlige ord, så der kan fortsat vaere nervøsitet og udsving,« siger Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank.

Den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve, haevede onsdag aften helt som ventet renten 25 basispoint, men kom også på banen med en prognose om ti renteløft mere frem til udgangen af 2023. I Storbritan­nien blev den ledende rente som ventet løftet til 0,75 pct. fra tidligere 0,50 pct.

Formandssk­ifte i Danske Bank

Torsdag holdt Danske Bank generalfor­samling, hvor der blev aflagt rapport til aktionaere­rne. Her gjorde den afgående formand Karsten Dybvad status, inden tøjlerne efter planen blev sendt videre til tyske Martin Blessing.

»Selvom jeg mener vi er kommet langt allerede nu, gjorde jeg det allerede klart, da jeg for tre år siden trådte til, at det kommer til at femseks år at genvinde kunders tillid alene i kølvandet på Estland-sagen,« lød det fra Karsten Dybvad. Aktien steg 0,7 pct. til 114,90 kr. Også DSV holdte generalfor­samling torsdag, hvor transportk­oncernens aktie steg 2,4 pct. til 1.329 kr.

Carlsberg har med selskabets eksponerin­g mod Rusland og Ukraine vaeret i analytiker­nes søgelys, og nu har RBC saenket sit kursmål for Carlsberg-aktien til 760 kr. fra 1.100. kr. Carlsberg-aktien steg 1,3 pct. til 820 kr.

I den anden ende fik Novo Nordisk løftet sit kursmål til 807 kr. fra 767 kr. hos Nordea, der gentager sin

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark