Jyllands-Posten

Johan Bülow køber sig ind i Bobles

Ivaerksaet­teren Johan Bülow har sammen med direktøren for sin lakridsvir­ksomhed købt 40 pct. af børnebrand­et Bobles.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Johan Bülow er verdensken­dt for sin gourmetlak­rids, som i flere år er vokset eksplosivt både herhjemme og i udlandet.

I sommeren 2016 solgte han størstedel­en af den succesfuld­e forretning for 470 mio. kr., og en del af de penge har han nu investeret i det danske børnebrand Bobles, der producerer børnemøble­r med fokus på bevaegelse, motorik og udvikling gennem leg.

»Det er klart, at når man får en pose penge, vil man gerne forvalte dem på den bedst mulige måde. Jeg vil gerne forvalte pengene, hvor jeg synes, at jeg er bedst, og hvor jeg synes, at det er sjovest. Bobles er et unikt brand, og jeg ser stort potentiale for videreudvi­kling og internatio­nalisering,« siger Johan Bülow, der ikke ønsker at saette tal på, hvor meget han har tilbage fra salget af lakridsimp­eriet.

Han understreg­er, at Bobles i hans optik har skabt et unikt univers i feltet mellem møbler og legetøj, som ikke er set tidligere. Derfor var han heller ikke i tvivl om, da han fik muligheden for at investere i Bobles.

Faldende overskud

Lakrids-stifteren har købt 30 pct. af børnebrand­et, mens direktøren for Lakrids by Johan Bülow, Fredrik R. Nilsson, har købt 10 pct. af virksomhed­en, der er stiftet i 2006 af søstrene Bolette og Louise Blaedel. Prisen for handlen er ukendt.

Bobles har i flere år leveret millionove­rskud, men de seneste tre år er overskudde­t dalet. I 2020 lykkedes det kun lige akkurat selskabet at sikre et overskud på 500.000 kr. efter skat. De faldende overskud skraemmer dog ikke lakridsmak­kerparret, der forventer at få Bobles til at vokse markant internatio­nalt. I øjeblikket henter selskabet omkring 66 pct. af sin omsaetning i Danmark. Fremadrett­et er ambitionen, at størstedel­en af salget skal komme fra markeder i Norden og Tyskland. Derudover vil Johan Bülow og Fredrik R. Nilsson også øge salget direkte salg til forbrugern­e.

»Dansk design for børn med fokus på motorik skal kunne hente langt højere omsaetning i lande som Sverige, Norge og Tyskland. Vi ser et kaempestor­t potentiale internatio­nalt og har vaeret på rejsen med Lakrids by Johan Bülow. Vi kan bidrage med vores erfaringer derfra og fokusere vaeksten, så den kan gå hurtigere end hidtil,« siger Fredrik R. Nilsson, der har vaeret adm. direktør for

Lakrids by Johan Bülow siden 2017.

Både han og Johan Bülow fortsaette­r som hidtil i Lakrids by Johan Bülow.

Ny direktør

Arbejdet med Bobles vil primaert ske gennem de to bestyrelse­sposter, som de nye investorer har fået tildelt i forbindels­e med købet.

Bobles-stifterne Bolette og Louise Blaedel ser frem til samarbejde­t og glaeder sig over, at det er lykkedes at få de rette partnere ind i virksomhed­en.

»Bobles er gennem tiden blevet kontaktet af flere interesser­ede investorer, men det var først i samtalen med Johan Bülow og Fredrik Nilsson, at der var et klart match,« oplyser Bolette Blaedel, der indtil nu har vaeret adm. direktør for Bobles.

I forbindels­e med ejerudvide­lsen får selskabet ny direktør. Ansaettels­en er ifølge selskabet i den sidste fase og vil blive offentligg­jort, når stillingen bliver besat fra april. Johan Bülow ejer fortsat 25 pct. af aktierne i sit lakridsimp­erium.

Når man får en pose penge, vil man gerne forvalte dem på den bedst mulige måde. JOHAN BÜLOW, IVAERKSAET­TER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark