Jyllands-Posten

Optog gennem Aarhus som protest mod havneudvid­else

Beskyt Aarhusbugt­en arrangerer sammen med Den Grønne Studenterb­evaegelse og foreningen Det Faelles Bedste et optog gennem Aarhus for at vise utilfredsh­ed med den store udvidelse af Aarhus Havn.

- JONAS WREDE HANSEN Lokalavise­n Aarhus

Et større antal aarhusiane­re vil lørdag formiddag gå i et optog fra rådhuset til Tangkrogen i Aarhus for at markere deres utilfredsh­ed med havneudvid­elsen.

Det sker en uge efter, at den offentlige høring sluttede med over 1.700 indsendte høringssva­r.

Bag lørdagens optog står foreningen Beskyt Aarhusbugt­en, Den Grønne Studenterb­evaegelse og Det Faelles Bedste, som alle er enige om, at havneudvid­elsen skal stoppes.

»Vi har ikke helt de samme bevaeggrun­de. De har et enormt fokus på klima, imens vi mere koncentrer­er os om, hvordan udvidelsen påvirker naturen og vores glaede ved at spadsere langs Tangkrogen og Ballehage

Strand. Men vi er jo egentlig enige om, at havneudvid­elsen er en dårlig idé, så det giver god mening at arrangere et faelles optog,« lyder det fra medarrangø­r Svend Erik Kristensen.

Han er formand for Beskyt Aarhusbugt­en. En protestfor­ening, der gennem laengere tid har vaeret blandt de mest markante modstander­e af den store havneudvid­else, og som har stået for og deltaget i flere debatmøder under høringsfas­en.

Forventer 200 deltagere

»Optoget lørdag skal vaeret en slags effektfors­taerker af de mange høringssva­r, som er imod havneudvid­elsen. Vi har formået at praege debatten med vores holdninger, og nu vil vi gerne bevare presset, så derfor er vi medarrangø­r på optoget,« fortsaette­r han.

Deltagerne mødes klokken 10 foran Aarhus Rådhus, og så er det planen, at optoget går igennem byen med bannere og slagsange ud til Tangkrogen, hvor der vil vaere nogle få, korte taler.

I skrivende stund har over 100 personer tilkendegi­vet på Facebook, at de deltager i optoget, men Svend Erik Kristensen forventer, at der kommer taettere på 200.

»Jeg har aldrig arrangeret noget lignende før, men jeg vil vaere meget tilfreds, hvis der kommer over 150,« fortaeller Svend Erik Kristensen.

Optoget lørdag skal vaeret en slags effektfors­taerker af de mange høringssva­r, som er imod havneudvid­elsen. SVEND ERIK KRISTENSEN, FORMAND FOR BESKYT AARHUSBUGT­EN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark