Jyllands-Posten

De fleste aarhusiane­re er glade for deres havn

- FLEMMING JESSEN Øjenlaege

Den offentlige høring vedrørende udvidelsen af Aarhus Havn er nu afsluttet.

Der er ifølge Jyllands-Postens leder 15/3 indkommet i alt 1.362 høringssva­r. De fleste er negative, og antallet steg kraftigt efter protestmød­et i Rådhushall­en 22/2, hvor mødedeltag­erne blev tilbudt vejledning om, hvordan man skriver og sender et høringssva­r.

Aarhus Havns plan om en udvidelse på 100 ha har i det hele taget givet anledning til en del omtale. Heriblandt de mange protester mod udvidelsen, da denne angiveligt vil skaemme udsigten til Aarhus Bugt m.m. Som saedvanlig­t, når større projekter er til debat, er det isaer modstander­e af disse, der markerer sig mest.

Efter min mening er de fleste aarhusiane­re meget positivt indstillet over for havnen.

Det ses isaer, når havnen afholder forskellig­e arrangemen­ter. F.eks. i forbindels­e med indvielsen af multitermi­nalen den 6. oktober 1985 og den nye containert­erminal, hvor første etape blev indviet den 1. april 2001 og anden etape den 2. september 2007. Da mødte i titusindvi­s af byens borgere op for at deltage i festlighed­erne.

Men også ved havnens årlige arrangemen­t i forbindels­e med Aarhus Festuge møder folk op i hobetal for at få informatio­n om havnen og firmaerne på denne.

Dette arrangemen­t har desvaerre vaeret aflyst de seneste par år på grund af covid-19, men forhåbentl­ig bliver det genoptaget i forbindels­e med den kommende festuge.

Flere gange har A. P. MøllerMaer­sk afholdt åbent hus for at fremvise nogle af sine nye containers­kibe. Talrige aarhusiane­re har tålmodigt stået i lange køer for at komme om bord på skibene. Så byens borgere har en stor interesse for havnen og skibene i denne.

Hvis man taenker sig, at der her i Aarhus blev afholdt en folkeafste­mning for eller imod havnen, er jeg overbevist om, at havnen vil vinde stort, da Aarhus Havn er aarhusiane­rnes havn.

Så nu er det op til byrådet at godkende den planlagte udvidelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark