Jyllands-Posten

Bakken Bears er i semifinale­n

Isaer én ting lykkedes for holdet i kvartfinal­en.

- LAURA NISSEN laura.nissen@jp.dk

Onsdag aften skulle Bakken Bears forsøge at sikre sig en semifinale­plads I Fiba Europe Cup mod det rumaenske hold Oradea. Hallen var fyldt med rumaenske fans, og selv om de to hold i perioder fulgtes taet, var det alligevel Aarhus-holdet, der trak fra til sidst og sikrede sig en sejr på 70-61.

»Vi er meget glade for at komme videre. Det er stort, men vi er også afmålte og rolige, for når vi er kommet så langt, så vil vi gerne endnu et skridt videre,« siger Jakob Freil, teknisk coach og mentaltrae­ner i Bakken Bears.

Han mener, at begge hold var praeget af kampens betydning, og at der derfor »var mange hoveder, der taenkte, og lidt for få ben, der arbejdede«. Alligevel er han meget tilfreds, når han ser på truppens praestatio­n – isaer hen mod slutningen af kampen.

»Jeg kigger tilbage på en meget staerk afslutning, hvor vi havde stor kontrol over det, der foregik. Da modstander­ne begyndte at se en lille smule slukkede ud, så vi bare taendte ud. Det var meget tilfredsst­illende,« siger Jakob Freil.

Egentlig var Bakken Bears ude af turneringe­n, da de sluttede som treer i deres gruppe efter russiske Saratov og tyrkiske Bahcesehir. Men da det internatio­nale basketball­forbund, Fiba, besluttede at udelukke alle russiske hold som følge af Ruslands invasion af Ukraine, var der pludselig en ledig kvartfinal­eplads. Den gik til Bakken Bears, og hele teamet fik pludselig travlt med at forberede sig til kampene mod Oradea.

Omstilling var svaer, fortaeller Jakob Freil. Men nu er holdet mentalt det helt rigtige sted.

»Når et mål enten bliver indfriet eller ikke indfriet, vil psyken prøve at slappe lidt af. Spillerne var imponerend­e til at omstille sig, fra vi troede, det var slut, til vi var oppe på hesten igen. Jeg var lidt spaendt på den første kamp, men vi er i fuldt gear,« siger han.

Nu venter semifinale­n mod det italienske hold Reggiana. Den spilles den 30. marts og 6. april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark