Jyllands-Posten

Rødt kort og pointtab i overtiden: Er FCK ved at smide mesterskab­et vaek?

FC Midtjyllan­d udnyttede, at FC København snublede i overtiden imod Brøndby.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

FC København-anfører Nicolai Boilesen skreg sin vrede ud inde på banen lige efter kampafslut­ningen på Brøndby Stadion. FCK kunne og burde have taget et stort skridt imod mesterskab­et med en 1-0-sejr i et altid vanskeligt derby imod Brøndby.

Men det fik Mathias Greve ødelagt, da han lavede en ”Rasmus Falk” på Rasmus Falk i overtiden. Han rullede bolden under fodsålen, forbi et par FCK-spillere, inklusive

Rasmus Falk, og sendte bolden fladt i mål via den ene stolpe.

Ude på sidelinjen tog FCKtraener Jess Thorup sig til hovedet og gik i knae.

Forløsning i Brøndby

Var det en forløsning på Brøndby Stadion? I den grad for et hold, der gik ind til opgøret med en komplet samling af nederlag fra mesterskab­sspillet.

Og så var det selvfølgel­ig en bonus og en ekstra glaede på Vestegnen, at det første point kom netop imod aerkerival­erne.

»Det er fedt, at vi kan drille FC København. Ikke at vi gerne vil hjaelpe FC Midtjyllan­d på vej til et mesterskab. Men det er trods alt bedre, end at det bliver FC København,« sagde Brøndby-spilleren Andreas Bruus efter kampen i et interview med Viasat.

Brøndby indledte kampen bedst med masser af boldtid, kombinatio­ner og halve muligheder. Hjemmehold­et var båret frem af en ren gul kulisse på Brøndby Stadion, fordi der for andet derby i traek var lukket ned for udebanetil­skuere.

Totalt ufarligt

Det var flot, optimistis­k fodbold, men også totalt ufarligt fra det forsvarend­e danske mesterhold. Der manglede kvalitet i front, men den har FCK.

Hvad får man for det største budget i superligae­n? Svaret er individuel­le profiler, og det har FC København både på banen og på baenken. Ikke mindst hos spanske Pep Biel, der scorede et drømmemål, da bolden pludselig dumpede ned for fødderne af ham på kanten af feltet midt i første halvleg. Han skruede bolden helt op i hjørnet med venstrepot­en.

FC København kunne have presset Brøndby yderligere i slutningen af første halvleg, da Khouma Babacar blev spillet helt fri. Han leverede alt andet end individuel kvalitet, da han hamrede bolden op på tribunen. Han kiggede straks ned på graesset og ledte efter en dum knold, men den var der ikke.

Det er fedt, at vi kan drille FC København ANDREAS BRUUS, BRØNDBY-SPILLER

Silkeborg-Randers FC 1-0 (0-0)

Brøndby-FCK 1-1 (0-1)

FCK 29 49-18 59 FC Midtjyllan­d2950-28 58 Silkeborg 49 AaB 44 Randers FC 42 Brøndby 41 29 51-29 29 44-37 29 32-35 29 33-37

AaB-FC Midtjyllan­d 1-2 (0-2)

1-0 Nicklas Helenius (90.) 7.739 0-1 Pep Biel (28.), 1-1 Mathias Greve (90.) Kevin Diks, FC København

(86.) 22.405 0-1 Edward Chilufya (2.), 0-2 Joel Andersson (11.), 1-2 Iver Fossum (66.) 8.478

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark