Jyllands-Posten

Team Esbjerg sikrede et historisk resultat

Team Esbjerg leverede et stort resultat, da holdet søndag spillede uafgjort 27-27 mod CSM Bucuresti i den anden Champions League-kvartfinal­e og dermed sikrede sig klubbens første Final 4-plads.

- SOFIE AMDISEN ANDERSEN sport@jp.dk

En af de største kampe i klubbens historie og en afgørende kamp for dansk kvindehånd­bold. Med disse tanker i baghovedet trådte Team Esbjergspi­llerne ind på hjemmebane­n i Esbjerg til det andet Champions League-kvartfinal­eopgør mod rumaenske CSM Bucuresti.

Team Esbjerg havde med en 26-25-sejr i den første kvartfinal­e sikret sig et godt udgangspun­kt inden kampen, som kunne sende holdet videre til Champions Leagues prestigefy­ldte Final 4staevne. Det ville vaere første gang i klubbens historie, at holdet kvalificer­ede sig til semifinale­rne. Samtidig ville det give omverdenen et vigtigt vink om, at dansk kvindehånd­bold er tilbage i toppen af internatio­nal håndbold.

En fantastisk retning

Vestjydern­e formåede at stå for presset, og efter 60 minutters intens, rodet og ikke specielt smuk håndbold i en kogende arena kunne spillerne begejstret løfte haenderne i vejret i stor jubel. Kampen endte 27-27, og dermed snuppede Esbjerg billetten til Final 4 som samlet vinder af de to kvartfinal­eopgør. Det var da også en tydeligt tilfreds cheftraene­r Jesper Jensen, der efter kampen satte ord på resultatet:

»Der er rigtig god stemning lige nu og også en forløsende stemning, og det er jo egentlig lidt åndssvagt, at det skal vaere sådan, for vi vidste jo godt, at to kampe mod Bucuresti ville blive sindssygt svaert. Men det viser, at vi er staerk som hold, også når det bliver taet og presset til sidst, og det er det, der gør, at vi kan tillade os at måle os med de store hold,« sagde cheftraene­ren og lagde ikke skjul på resultatet­s betydning:

»For os som klub og for spillerne er det kaempestor­t, men jeg synes endnu en gang, vi beviser, hvor langt vi er kommet i dansk klubhåndbo­ld. Det viser, at dansk kvindehånd­bold er på vej i en fantastisk retning.«

Nervøs kamp

Det var dog ikke uden bump på vejen, at Team Esbjerg sikrede sig semifinale­pladsen. Udeholdet Bucuresti startede kampen bedst og kom foran 1-0. Kampens betydning satte tydeligvis sit praeg på begge hold, der fumlede med bolden og lavede flere tekniske fejl end vanligt. Begge hold kaempede også med at finde dommerlinj­en, og i løbet af de første fem minutter indkassere­de både Esbjergpro­filen Henny Reistad og to Bucuresti-spillere en udvisning.

Esbjerg-spillerne kunne ikke få spillet til at flyde og gik til pause bagud 12-14.

Fra anden halvlegs begyndelse fik hjemmehold­et dog bedre gang i angrebsspi­llet, og fem minutter inde i anden halvleg kunne Vilde Mortensen Ingstad med et elegant lob udligne til 15-15.

Herfra skiftede momentum i kampen, og med et kvarter igen kunne Kristine Breistøl score sit ottende mål på ni forsøg og bringe hjemmehold­et foran 20-19 til stor jubel for både Esbjerg-spillerne og hjemmepubl­ikummet.

Nu var det op til Esbjergspi­llerne at holde hovederne kolde i kampens afgørelse. Her stemplede Henny Reistad for alvor ind, og også den danske landsholds­spiller Michala Møller kunne saette en forløsende scoring ind til 2724 med fire minutter igen.

Bucuresti reducerede i sidste sekund til 27-27, men det var formalitet­er, eftersom Esbjerg vandt første kamp med et enkelt mål. Final 4-pladsen og et historisk resultat var en realitet.

Resultatet var da også tiltraengt for dansk kvindehånd­bold – den seneste gang, et dansk hold er nået så langt i Champions League-turneringe­n, var i 2014, da Herning-Ikast Håndbold blev nummer fire i turneringe­n.

Udover Team Esbjerg har ungarske Györ, franske Metz og de forsvarend­e Champions League-mestre fra Kristiansa­nd kvalificer­et sig til Final 4-staevnet, der spilles i Budapest den 4. og 5. juni.

?? ?? Rikke Poulsen og Team Esbjerg er i Champions Leagues Final 4. Foto: John Randeris/