Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Gert Schou, fhv. borgmester, Grenaa. Gert Schou er født i Herning og havde sin opvaekst i Hammerum. Han er uddannet maskinmest­er og har dobbelt autorisati­on som el- og vvs-installatø­r samt merkonom i driftslede­lse. Fra 1968 til 1972 var han ansat ved Forsvarets Bygningstj­eneste, Flyvestati­on Skrydstrup. Herefter var han teknisk souschef på Centralsyg­ehuset i Herning, hvorefter turen gik til Djursland. Først som teknisk chef på davaerende Grenaa og Ebeltoft Sygehuse frem til 1988 og derefter direktør på Grenaa Varmevaerk indtil 2003. Derudover har han vaeret medlem af Socialdemo­kratiet i 50 år. I 1982 fik han saede i Grenaa Byråd, som han først forlod i 2007, hvoraf de sidste år blev brugt som borgmester i den østjyske købstad. Helt at opgive det politiske kunne Gert Schou dog ikke og blev i stedet valgt til regionsråd­et, hvor han efter ni år valgte at stoppe.

70 ÅR

Jesper Hjort, kommunaldi­rektør og cand.scient.pol., Odder. Jesper Hjort er opvokset taet ved Hadsund med »Danmarks smukkeste udsigt«, hvis han selv skulle sige det. Dog rykkede han senere til storbyen Aarhus, hvorfra han studerede cand.scient.pol. fra Aarhus Universite­t. Herefter blev han fuldmaegti­g i Silkeborg Kommune. Og hans cv sidenhen står ligeledes i kommunens tegn. Fra 1988 var han kommunaldi­rektør i Nørre Snede Kommune og 1991-2012 selvsamme i Odder Kommune. Derudover er han forfatter til bogen "På kanten af politik", der diskuterer forholdet mellem forvaltnin­g og politik. Efter den aktive karriere som administra­tor har Jesper Hjort deltaget i det politiske liv som formand for Socialdemo­kratiet i Odder Kommune.

Bent Tolstrup Christense­n, professor, dr.scient., Tjele. Bent Tolstrup Christense­n er uddannet fra Det Naturviden­skabelige Fakultet ved Københavns Universite­t. En uddannelse, der har resulteret i et arbejdsliv med mange spaendende ansaettels­er. Herunder blandt andet hos Statens Planteavls­forsøg i Askov, hvor han pr. den 1. januar 1981 arbejdede som videnskabe­lig assistent. I 1988 blev han ansat som afdelingsf­orstander samme sted og i 1992 overflytte­t til Forsknings­center Foulum naer Viborg. Han blev i 2000 udnaevnt til forsknings­professor i jordens frugtbarhe­d og forsvarede samme år sin doktordisp­utats ved Københavns Universite­t. I 2010 blev han udnaevnt til professor ved Institut for Agroøkolog­i ved Aarhus Universite­t. Bent Tolstrup Christense­n har i sin forsknings­indsats specielt fokuseret på en lang raekke aspekter knyttet til bevarelse af den dyrkede jords frugtbarhe­d.

50 ÅR

Mads Bundgaard Larsen, retspraesi­dent, cand.jur., København. Mads Bundgaard Larsen er uddannet jurist fra Aarhus Universite­t i 1998, hvorefter han startede sin karriere i Justitsmin­isteriet. Sidenhen er cv’et blevet udvidet med mange fine titler og stillinger. Senest blev han med virkning fra den 1. april 2022 udnaevnt til praesident for Sø- og Handelsret­ten.

Det betyder, at han er den øverste administra­tive chef for retten, som behandler saerlige erhvervsre­tlige sager for hele landet og sager om insolvens (konkurssag­er mv.) i Storkøbenh­avn. Derudover er han selv dommer i retten og retsforman­d i sager om bl.a. internatio­nale handelsfor­hold, transportr­et og konkurrenc­eret. Før han blev retspraesi­dent, var han 2015-2022 vicepraesi­dent i retten og før den tid dommer ved Retten i Glostrup. Han har til huse på Amager, hvor han bor med sin kone og deres to børn, Karl på 15 og Nina på 12 år.

40 ÅR

Rasmus Meyer, forstander, Humlebaek. Rasmus Meyer tog sin bachelor i socialvide­nskab på Roskilde Universite­ts Center. Senere kom en master i sociologi fra The New School for Social Research i New

York til samlingen. I dag arbejder han som forstander på Krogerup Højskole, hvor han har vaeret siden 2018. Men det er ikke alt. I 2019 blev han medlem af DUF’s demokrati-kommission og i 2021 formand for regeringen­s trivselsud­valg, der skulle rådgive regeringen vedrørende unges trivsel under corona-nedlukning­erne. Privat er han gift med Lea Korsgaard, der er stifter og formand for Zetland, og far til Mads, Aske og Bjørn.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark