Jyllands-Posten

For byggeriet

-

Før krigen så det sådan set ganske fornuftigt ud, men stigende priser på energi og materialer vil helt sikkert påvirke lysten til at indgå kontrakter,« siger direktør Anders Stouge fra DI Byggeri.

Han tilføjer dog, at det kan traekke i den anden retning, hvis alle de, der nu skal finde nye energiform­er – vaek fra russisk gas – samtidig forbedrer deres ejendomme med henblik på at bruge mindre energi i det hele taget.

»Og det vil generelt vaere den intelligen­te ting at gøre, og det skal understøtt­es af politikern­e og EU,« siger Anders Stouge.

Ny dagsorden

Ironisk nok er Rockwool selv blandt de virksomhed­er, der kan blive tvunget til ombygninge­r.

Jens Birgersson oplyste i februar, at man i 2021 havde skiftet energikild­e fra kul til gas på fire forskellig­e fabrikker.

Det gjorde man for at begraense CO2-udledninge­n, helt i overensste­mmelse med retningsli­njerne fra EU. Men siden er gas altså af andre grunde blevet en problemati­sk energikild­e, som man forsøger at få virksomhed­erne vaek fra.

Det er blot en af de rent praktiske udfordring­er, Rockwool har her og nu. En anden er, at det i 4. kvartal isaer var på de russiske og polske markeder, at man oplevede høj vaekst.

Isaer naturligvi­s Rusland, men også Polen, er meget påvirket af krigen.

Rockwool er blandt de få virksomhed­er, der klart har meldt ud, at der er graenser for, hvor meget man vil deltage i presset på Rusland.

Argumentet er, at man ikke bare vil saelge sine russiske aktiver til spotpris; så meget mere, at man også dermed ville overdrage teknologis­ke hemmelighe­der til den eventuelle køber.

Det lyder fornuftigt, men om det vil give Rockwool problemer med omdømmet, må tiden vise.

Hvordan Rockwool selv vurderer situatione­n, vil komme for en dag, når selskabet den 18. maj fremlaegge­r sit regnskab for 1. kvartal.

Før krigen så det sådan set ganske fornuftigt ud, men stigende priser på energi og materialer vil helt sikkert påvirke lysten til at indgå kontrakter. ANDERS STOUGE, DIREKTØR, DI BYGGERI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark