Jyllands-Posten

»Mit bedste job nogensinde var som havnearbej­der i Frederiksh­avn«

Casper Hauberg Grønnegaar­d elsker sit job som leder af et advokatfir­ma, og han holder som nordjyde af at bo på Amager.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Det var ikke, fordi knaegten ikke kunne lide lugten i bageriet. Men når han sad på gulvet med naesen begravet i sine bøger, lagde han ikke meget maerke til den, og han sad der naermest hver dag, mens foraeldren­e arbejdede i butikken eller ude i bageriet.

Det var bøgernes skyld, at det endte med, at konditoren­s søn brød med den velsmagend­e sociale arv og endte med at blive jurist. Og advokat. Og for nylig med møderet for Højesteret.

»Jeg kan ingenting med mine haender. Samtidig var jeg virkelig glad for at laese. Det havde min mor opfordret mig til, så jeg laeste alt muligt. Efterhånde­n begyndte jeg at interesser­e mig for samfundet og for politik,« siger Casper Hauberg Grønnegaar­d om, hvorfor han valgte at blive student.

Han voksede op i Frederiksh­avn, indtil familien flyttede til Saeby, hvor faren fik et konditori.

Senere rykkede Casper Hauberg Grønnegaar­d til Aarhus for at laese først på handelshøj­skolen og siden jura på universite­tet, hvor han blev faerdig i 2000.

Nu bor han i et gammelt villakvart­er på Amager og oplever, at han har fået kontakt med en snert af sin nordjyske baggrund. Godt nok bor han i en villa, men den ligger naermest midt i et arbejderkv­arter. Og så kan han godt lide, at forskellen på Tårnby, hvor han bor, og

Dragør kan sammenlign­es med forskellen på Saeby og Frederiksh­avn.

Mens han gik på gymnasiet i Frederiksh­avn, fik han på havnen et fritidsjob, som han endte med at have i en årraekke. I perioder var det på fuld tid, hvor han sparede op til at rejse. Men det meste af tiden var det et job ved siden af studiet, hvor han i weekendern­e kørte frem og tilbage mellem Aarhus og Frederiksh­avn.

»Fra jeg gik i 2.g og de naeste 11 år havde jeg mit bedste job nogensinde som havnearbej­der ved Stena Line i Frederiksh­avn,« slår han fast.

Slap lidt vaek fra Aarhus

At han var glad for jobbet, understreg­es af, at årene med havnearbej­de står på hans Linkedin-profil.

»Det var en fornøjelse, for det betød også, at jeg slap lidt vaek fra Aarhus og kunne snakke med nogle om andet end jura,« siger Casper Hauberg Grønnegaar­d.

Som nyslået jurist i 2000 blev han ansat hos Kammeradvo­katen, et af de mest prestigefy­ldte advokatkon­torer.

»Man laerer virkelig meget hos Kammeradvo­katen, det var super udviklende, og vi havde et godt socialt faellesska­b, os fuldmaegti­ge,« siger han.

»Men jeg kunne ikke se mig selv i det på laengere sigt. Da jeg begyndte, var vi otte fuldmaegti­ge, og der var 30, da jeg stoppede. Det var, tror jeg, blevet lidt for stort for mig.«

Derefter tog han et år i Justitsmin­isteriet for at laere den del af jurafaget, hvorefter han vendte tilbage til et advokatkon­tor. Men denne gang valgte han med Viltoft Høberg-Petersen et mindre af slagsen. Det blev dog kun til godt et år her, da han fik mulighed for at blive leder af Ret & Råd-advokatkae­dens sekretaria­t.

Der skal udvikling til

Her var Casper Hauberg Grønnegaar­d direktør i naesten 10 år, og i årenes løb fandt han ud af, at han havde det allerbedst med et arbejde, hvor han blandede advokatrol­len med udvikling af både virksomhed og medarbejde­re.

Det miks har han også i sit nuvaerende job i Klar Advokater. Men han insisterer samtidig på at blive ved med at udvikle og uddanne sig. Han er ved at tage en master i coaching på den anerkendte Henley Business School.

For øjeblikket arbejder han med en af de første store opgaver på studiet og er lidt presset. For der skal også findes tid til at tage ud og høre isaer indierock på nogle af de små spillested­er i København. Desuden bruger han tid på at følge favoritfod­boldklubbe­rne FC København og Liverpool FC.

Lige om lidt skal han holde sin fødselsdag sammen med tre venner, der fylder 50 år. Forude venter musikfesti­valen Primavera Sound i Barcelona og siden Roskilde Festival.

 ?? ?? Advokat Casper Hauberg Grønnegaar­d kan godt lide et job, hvor han både arbejder som advokat og er leder og med til at udvikle andre. Foto: Stine Bidstrup
Advokat Casper Hauberg Grønnegaar­d kan godt lide et job, hvor han både arbejder som advokat og er leder og med til at udvikle andre. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark