Jyllands-Posten

My Home Box satser på hvert fjerde danske hus

Henrik Rossing er blevet milliardae­r på Fitness World og Wash World. Nu er han klar med en trecifret millioninv­estering i et nyt eventyr.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Henrik Rossing har med succes prøvet at bygge flere landsdaekk­ende abonnement­sforretnin­ger op. Faktisk blev han milliardae­r på at stå bag Fitness World, og siden har hans bilvaskkae­de Wash World indtaget mange danske byer.

Nu investerer han i første omgang 200 mio. kr. i en moderne form for postkasse, som han håber at få ud til hvert fjerde danske hus. Henrik Rossing har kaldt produktet My Home Box.

»Vi vil gøre det nemmere at modtage og levere pakker, så alle slipper for at tage på posthuset, eller hvor man nu henter pakker. Det ser jeg et stort potentiale i, og jeg tror, mange kan se en fordel i det,« siger Henrik Rossing.

Tror du også, at posthuse og pakkeshops kan se en fordel i det?

»Nej, det kan de nok ikke. Men kunderne skal vaere i centrum, og for dem og leverandør­erne bliver det nu nemmere,« siger han.

Konkret er tanken, at en My Home Box bliver leveret til en husstand. Derefter kan boksen bruges til pakker, så forbrugere­n slipper for at vaere hjemme, når pakken leveres, eller tage en tur på posthuset for at hente pakken. Boksen kan også bruges, når en pakke skal retur.

»Jeg kom på ideen fra min datter, som hele tiden bestiller varer online. Men mange af hendes varer skal sendes retur, og det betyder, at vi hele tiden skal til den naermeste pakkeshop, og det vil jeg gerne slippe for,« siger Henrik Rossing.

Han fortaeller, at My Home

Box allerede nu er gearet til at kunne levere 2.000 bokse til danskerne om dagen. Men der skal leveres mange tusinder af bokse, inden selskabet har den fornødne relevans.

»Det handler om at få skabt stordrifts­fordele. Men vi tror meget på projektet og er klar til at investere meget i det,« forklarer Henrik Rossing.

Efter levering af en My Home Box koster det 29 kr. om måneden i abonnement at have og bruge den. Boksen åbnes gennem en app, som beboere, naboer eller logistikfi­rmaer kan få adgang til.

Henrik Rossing og hans kone, Sophie Rossings, faelles holdingsel­skab kom for nylig med regnskab for 2021. Det viste et overskud på 252 mio. kr. og bragte egenkapita­len op på knap 1,8 mia. kr.

Tidligere har Rossing-parret haft store trecifrede millionove­rskud, da de ad flere omgange solgte Fitness World.

 ?? ?? Henrik Bensimon Rossing (tv.) og Alex Polito fra My Home Box. Foto: Stine Bidstrup
Henrik Bensimon Rossing (tv.) og Alex Polito fra My Home Box. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark