Jyllands-Posten

Mette Zähringer spotter talenter på Spot

For nogle af os handler Spot Festival om at drikke fadøl og lytte til laekker musik i solen. For andre er festivalen en mulighed for at få hapset de nye upcoming musiknavne før ens konkurrent­er.

- DIDDE VENZEL dvl@jp.dk

Spot Festival promoverer sig som en musikalsk øjenåbner. Her kan man gå på opdagelse i al den ukendte og uudforsked­e musik, der produceres i Danmark.

Men det er langtfra kun de 8.000 private festivalga­ester, som tager på Spot Festival for at opdage det naeste upcoming navn. 1.000 branchefol­k, heraf 300 udenlandsk­e, deltager hvert år på festivalen med håbet om finde og få et samarbejde med den naeste Tina Dickow eller Mew – eller noget helt tredje.

Mette Zähringer fra Iceberg Music er en af dem. Iceberg Music står bag navne bl.a. The Blue Van, og så var det også Iceberg Music, der opdagede Scatman John i 1990’erne.

»Spot er et genialt sted«

Som leder af Iceberg Music har Mette Zähringer vaeret på Spot Festival siden 1994, hvor festivalen første gang løb af stablen.

»For os, der arbejder med musik, er festivalen et genialt sted. Her har man virkelig mulighed for at opleve den danske talentmass­e. Tidligere var Spot Festival primaert for de nye talenter. I dag er mange af kunstnerne lidt mere etablerede. Men man kan stadigvaek vaere heldig at finde nogle uopdagede, som endnu ikke har en aftale med et pladeselsk­ab,« siger Mette Zähringer.

Hun fortaeller, at hun saerligt i år har vaeret omkring spilleområ­det ved Godsbanen, hvor mange mindre kendte navne har spillet. Hun har fået øje på to-tre gode navne, som hun gerne vil skrive en kontrakt med, men hun ønsker at holde navnene hemmelige for offentligh­eden lidt endnu.

»Det sker, at vi signer kunstnere efter Spot Festival. Nogle gange har vi haft en dialog op til, og så bliver det at se bandet live lige det sidste, som får aftalen i hus. Andre gange kan vi få øje på nye navne på Spot Festival, som vi så går i dialog med,« siger Mette Zähringer og fortaeller, at kunstnerne selv også ofte er opsøgende.

Hun spottede Farveblind

For fem år siden spottede Mette Zähringer eksempelvi­s bandet Farveblind, og det betød, at Iceberg Music blev forlag for bandets komponiste­r og sangskrive­re, mens Mermaid Records stod for udgivelsen af albums.

»Det er svaert at saette ord på, hvad jeg kigger efter hos kunstnere. Det handler enormt meget om den følelse, det giver mig at lytte til musikken,« siger Mette Zähringer.

Der er noget andet i spil, når hun skal vurdere en liveoptrae­den som eksempelvi­s på Spot Festival frem for musik, hun får tilsendt, fortaeller hun.

»Hvis jeg får ting ind via en Dropbox, så kigger jeg meget på sangkvalit­eten, mens jeg, når jeg står foran en scene,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark