Jyllands-Posten

Hands up for Hanzo

I M.P. Bruunsgade ligger Hanzo, der leverer fantasiful­de og velsmagend­e versioner fra det asiatiske køkken.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

Var det billigt? Nej, det var det ikke.

Var det dyrt? Nej, det var det ikke.

Var det godt?

Ja, det var det. Ovenståend­e er en ganske praecis sammenfatn­ing af den omgang aftensmad, vi hentede hos Hanzo, der har til huse i M.P. Bruunsgade over for en af indgangene til Bruuns Galleri.

Navnet Hanzo indikerer meget godt, at vi madmaessig­t befinder os i Asien, men ikke snaevert landeafgra­enset. Her er vi på rundtur i både Kina, Japan, Thailand, Indonesien og Vietnam, og i køkkenet er man ikke bange for at blande de asiatiske stilarter.

Maden var blevet bestilt aftenen før. Nemt og intuitivt fra Hanzos glimrende webløsning, der også har fine billeder, som ubetinget satte forventnin­gerne i vejret til den mad, vi skulle hente.

Omtrent 24 timer senere entrede jeg indgangen til restaurant­en, der tidligere har huset bank.

Helt aerligt blev jeg lidt aergerlig over ikke at skulle indtage maden i det store, farverige og stilfulde lokale, der åbenbarede sig bag glasdøren.

Jeg blev venligt modtaget i det, der viste sig at vaere barområdet, hvorefter en venlig tjener susede ned i den modsatte ende af lokalet, hvor køkkenregi­onerne er placeret, og før jeg nåede at danne mig et ordentligt indtryk af, hvor mange mennesker der mon er plads til i det store lokale, var han tilbage med vores mad. Hurtigt og effektivt – tak for det. (Svaret er for øvrigt 200, fandt jeg efterfølge­nde ud af.)

Hjemme tog vi maden i øjesyn, og lad mig bare sige med det samme. Der var ikke noget af det, der ikke var godt, og alt var anrettet på indbydende vis.

Vi havde bestilt menuen Sharing is caring, angivet til to personer, plus lidt andet fra menukortet.

Til menuen hører bl.a. en portion shrimp crackers – eller rejechips, som de hedder, når de ligger til en 20’er på disken ved den lokale chinaboxle­verandør.

Symptomati­sk for hele måltidet har man hos Hanzo haevet niveauet på selv rejechips. Disse var drysset med det japanske krydderi togarashi, der gav masser af syre og smag, og så var der tillige en velsmagend­e avocado- og agurkedip med chilikant at dyppe i.

Med i menuen var også den klassiske asiatiske agurkesala­t, hvor agurkestyk­kerne har fået selskab af koriander, sesamfrø og en dressing af soja og risvineddi­ke. Simpelt og godt.

Vi havde også bestilt to

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark