Jyllands-Posten

Efter slutspils-skuffelse: Aarhus United kaemper for at følge med andre klubbers oprustning

Efter skuffelsen over ikke at komme i slutspille­t tabte Aarhus United tre ud af fire kampe i kvalifikat­ionsspille­t. Men cheftraene­ren har store ambitioner for klubben på sigt.

- LAURA NISSEN laura.nissen@jp.dk

Saesonens sidste minutter er spillet, og Aarhus Uniteds cheftraene­r, Heine Eriksen, sidder tilbage med en blandet fornemmels­e.

Overordnet er han tilfreds med holdets praestatio­n i grundspill­et, selv om det ikke blev til en plads i slutspille­t i denne omgang. Men skuffelsen efter den missede slutspilsp­lads kan have haft negativ indflydels­e på kampene i kvalifikat­ionsspille­t.

»Det er svaert at forklare, hvorfor vi spiller dårligt. Jeg var sikker på, at spillerne var klar. Men der er ingen tvivl om, at skuffelsen var stor. Og når man skal spille fire kampe på 11 dage, skal der ikke så meget til,« siger Heine Eriksen.

Det blev til en enkelt sejr i fire kampe i kvalifikat­ionsspille­t. I grundspill­et fik holdet 22 point, hvilket placerede dem på en bitter niendeplad­s. En enkelt sejr mere havde sikret dem en plads i den eftertragt­ede topotte.

»Skuffelsen var stor. Vi vandt den sidste kamp over Horsens, men det var ikke nok. Når man er så taet på målet, er skuffelsen også større,« siger Heine Eriksen.

Niveauet i ligaen er steget

Cheftraene­ren maerkede også selv skuffelsen. Den må helst ikke fylde for meget, mener han, men måske kan en lille snert alligevel bruges fornuftigt.

»Jeg tror ikke, det er glemt, når vi starter op igen, men forhåbentl­igt giver det os bare endnu mere motivation,« siger Heine Eriksen.

Når han ser tilbage på saesonen, ser han også mange højdepunkt­er og gode perioder med mange sejre.

»Vi er nået langt med mange af de ting, vi gerne vil spillemaes­sigt. Nu står vi med en god basis, som vi skal bygge videre på,« siger Heine Eriksen.

Men hvis holdet skal tilbage i den sjovere del af Kvindeliga­en, skal der arbejdes hårdt. Ifølge Heine Eriksen er det generelle niveau steget, og det vil det nok fortsaette med. Saerligt fordi flere klubber opruster økonomisk.

»Vi kan ikke følge med på økonomien, så vi må finde nogle andre veje. Hvis det har vaeret svaert i år, så bliver det endnu svaerere naeste år,« siger Heine Eriksen.

For at holde trit med de andre hold i midten af Kvindeliga­en bør Aarhus United gå efter at sikre en vis stabilitet på holdet, mener Heine Eriksen.

Den ambition ses bl.a. i, at klubben har sikret lange kontrakter med holdets topscorer, Mathilde Neesgaard, og målvogtert­alentet Louise Bak Jensen. De har begge kontrakt med Aarhus-klubben til sommeren 2025.

Til naeste saeson kommer der dog en smule udskiftnin­g. Stregspill­eren Celine Holst stopper sin håndboldka­rriere, Line Ellertsen vender hjem til den norske liga, og Line Berggren Larsen skifter til Skanderbor­g Håndbold.

I stedet skal tre nye spillere spille i den lyseblå trøje. Heriblandt Anna Berger Wierzba, som har spillet to saesoner i den bedste liga i Frankrig.

Større ambitioner på sigt

Om klubbens målsaetnin­g er at kvalificer­e sig til slutspille­t naeste saeson, vil Heine Eriksen ikke svare på.

»Personligt er min målsaetnin­g, at vi skal spille en rolle i ligaen. Men jeg vil ikke gå ud og sige nu, at målet er at spille slutspil naeste saeson. Jeg kan se, at der bliver oprustet rundtomkri­ng i klubberne, og jeg aner ikke, hvordan det ser ud om et år,« siger han.

Dog laegger han ikke skjul på, at han har endnu større ambitioner på klubbens vegne over de naeste tre-fire år. Men det kraever mere end bare hårdt arbejde.

»Vi vil gerne have større ambitioner på sigt end bare at spille med i slutspille­t. Men uden en staerkere økonomi er det ikke realistisk. Det bliver der arbejdet hårdt på i klubben,« siger Heine Eriksen og fortsaette­r:

»Lad os se, hvor vi er om tre-fire år. Jeg håber, vi er et sted, hvor vi også kan snakke om placeringe­r laengere oppe i tabellen.«

Forskellen på klubbernes økonomi ses tydeligt i årsregnska­berne. Hvor Aarhus United i regnskabså­ret 20/21 havde personaleu­dgifter for lidt over 4 mio. kr. havde Odense Håndbold personaleu­dgifter for over 15 mio. kr. Personaleu­dgifter daekker over alle ansatte i klubben og ikke kun spillere.

Vi vil gerne have større ambitioner på sigt end bare at spille med i slutspille­t. HEINE ERIKSEN, CHEFTRAENE­R I AARHUS UNITED

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark