Jyllands-Posten

Cykelrytte­re undrer sig over Nadals indsprøjtn­inger

Rafael Nadal har udtalt, at han fik indsprøjtn­inger før hver kamp på vej mod sin triumf i French Open.

-

For 14. gang i karrieren kunne tennisstje­rnen Rafael Nadal i søndags lade sig hylde som vinder af French Open.

Men for at komme så langt skulle den skadesplag­ede spanier have indsprøjtn­inger før hver kamp.

Sprøjterne havde til hensigt at gøre foden naermest følelseslø­s på grund af smerter, og det saetter nogle af cykelsport­ens store navne spørgsmåls­tegn ved.

Efter Nadals sejr skrev bjergrytte­ren Thibaut Pinot ”nutidens helte ...” efterfulgt af en undrende emoji i et tweet om indsprøjtn­ingerne.

Cofidis-profilen Guillaume Martin forstår ikke, hvorfor man som Nadal får lov at spille med så store problemer.

»Hvad Nadal gjorde, ville have vaeret umuligt i cykling, og det ser jeg som normalt,« siger han ifølge cyclingnew­s.com i et interview med L'Equipe.

Siden 2011 har det vaeret imod Den Internatio­nale Cykelunion­s (UCI) regler at benytte sig af indsprøjtn­inger, hvis der ikke er et klart helbredsma­essigt formål med det.

»Hvis du er syg eller skadet, kører du ikke. Det giver mening for mig af mange årsager. For det første for udøvernes helbred. På den lange bane er jeg ikke sikker på, det vil gøre noget godt for Nadals ankel. For cykelrytte­re er det allerede forbudt, men selv hvis det ikke var tilfaeldet, ville alle kaste sig over dem og betegne dem som dopede, fordi der er en kultur og klichéer forbundet med cykling,« siger Martin.

Rafael Nadal er vendt hjem til Mallorca, hvor han i ugerne op til Wimbledon skal modtage behandling. Det siger en talsmand for ham onsdag.

»”Rafa” er allerede hjemme og vil bruge tre-fire dage på normal, vedligehol­dende fysisk aktivitet. Afhaengigt af behandling­ens effekt – så laenge den er positiv – vender han tilbage til at traene på banen senere. Vi udelukker ikke endnu en runde af behandling­er i naeste uge,« siger talsmanden.

Nadal har bebudet, at han stiller op i Wimbledon, hvis kroppen tillader det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark