Jyllands-Posten

ATP skyder millioner i sportskame­raer

En ny investerin­gsrunde har rejst 550 mio. kr. til den danske techvirkso­mhed Veo.

- NICOLINE NOE nicoline.noe@jp.dk

Det intelligen­te sportskame­ra Veo, der selv kan følge og stille ind på begivenhed­erne i en kamp, mens det optager, har fået et gevaldigt skub i ryggen. En ny investerin­gsrunde har netop indbragt virksomhed­en bag 550 mio. kr. mere at gøre godt med.

»Efter vi lancerede vores første kamera for tre år siden, har vi oplevet en enorm efterspørg­sel i hele verden,« siger Veos adm. direktør og medstifter, Henrik Teisbaek.

Kameraet er taenkt som et alternativ til at have en dyr kameramand, så amatørfodb­oldklubber også får mulighed for at optage deres kampe. Den idé er så populaer, at mere end 15.000 klubber i 80 lande nu bruger det. For nyligt rundede Veo 1 mio. optagede kampe.

Direktøren forklarer, at mange af verdens bedste klubber er kunder. Målet er nu at hjaelpe klubber fra alle niveauer til at optage kampe og traeninger, så sportstekn­ologien bliver tilgaengel­ig for alle globalt.

Og det er en strategi, som har fået pensionsgi­ganten ATP til at spidse ører.

»Veo har formået at bryde igennem på det amerikansk­e marked og samtidigt bevaret sin produktion og udvikling her i Danmark. Denne kombinatio­n af globalt udsyn og dansk vaekstpote­ntiale, er attraktiv for os som investor,« siger Anja Bach Eriksson, direktør i ATP Langsigtet Dansk Kapital.

Muligheder i USA

Sammen med de eksisteren­de investorer Seed Capital, Chr. Augustinus Fabrikker og Ventech har de deltaget i investerin­gsrunden, der altså har skaffet virksomhed­en en god halv milliard.

»Vi er glade for at få ATP med som investor, og vi deler deres overbevisn­ing om Veos kaempepote­ntiale. Vi var den første institutio­nelle investor og har støttet virksomhed­en i at skabe et fantastisk produkt,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark