Jyllands-Posten

Bakken Bears-stjerne siger farvel: Drømmer om ny udvikling og seafood

Efter knap ni saesoner i Bakken Bears takker basket-legenden Thomas Laerke af for denne gang. Han søger nye udfordring­er og eventyr. Højest sandsynlig­t ligger drømmeklub­ben langt fra Vejlby-Risskov Hallen.

- ANNE POULSEN anne.poulsen@jp.dk

Syv danmarksme­sterskaber. Tre pokalguldt­itler. En af kun tre spillere i danmarkshi­storien, der har vundet seks mesterskab­er i traek.

Listen er lang. Akkurat ligesom den knap to meter høje basketball­spiller, som den handler om.

Du kender ham formentlig. Bakken Bears-spilleren, hvis navn har givet genklang i Vejlby Risskov Hallen siden 2013, hvor han fik debut i klubben.

Thomas Laerke.

En sand Aarhus-legende, publikumsf­avorit og storprofil, der nu takker af for at jagte nye eventyr.

»Hvis jeg skal udvikle mig mere, er det vigtigt, at jeg gør noget nyt – selv om det nogle gange kraever, at man tager nogle valg, der hverken er helt nemme eller praktiske. Jeg synes, jeg har udlevet det, jeg kunne her, hvorfor jeg søger videre mod nye oplevelser,« siger Thomas Laerke.

Han har spillet for Bakken Bears i ni saesoner – med en afstikker til Finland på et halvt år. Men selv om han stopper, bliver han nok naeppe glemt lige foreløbig. Tvaertimod er han nemlig at finde i klubbens interne statistikk­er, hvor hans snilde med en bold har givet ham nogle fine placeringe­r. Blandt andet er han nummer otte på listen over flest kampe – intet mindre end 399 blev det til. Derudover er han nummer 11 på listen over flest scorede point med 3.462, og måske mest imponerend­e spilleren med naestflest trepointss­coringer i Bakken Bears, kun overgået af Morten Sahlertz, der med 625 treere er 25 stk. foran Thomas Laerke.

Af samme grund kommer hans afsked til at efterlade et hul, både metaforisk og helt bogstaveli­gt, forklarer Steffen Wich, tidligere mestertrae­ner i Bakken Bears.

»Der kommer til at vaere et hul på banen – med det mener jeg en hel masse skud tilovers til de andre spillere. Derudover er han en af de spillere, der har spillet rigtig mange kampe, hvorfor han er lidt mere en Bakken-legende, end mange af de andre er endnu,« siger han.

Den største frygt

Spørger man Thomas Laerke, hvad han frygter, kommer en nøje prioritere­t liste retur. Først og fremmest frygter han at fortryde, at der var ting, han ikke fik gjort. Edderkoppe­r indtager en sikker andenplads, mens ikke at udvikle sig hverken personligt eller profession­elt lander som nummer tre.

De lange lodne edderkoppe­ben har ikke spillet nogle rolle i beslutning­en – dem døjer Vejlby-Risskov Hallen angiveligt ikke med.

Men de to andre punkter er derimod meget definerend­e for Aarhus-legendens farvel.

»Jeg ville ikke ligge på mit dødsleje og fortryde, at jeg ikke turde tage chancen, når tiden var inde,« forklarer han.

I hvilken hal den nu tidligere Bakken Bears-spiller bliver at finde fremover, ved han endnu ikke. Han forklarer, at han har fået nogle tilbud, men stadig ser tiden an.

Hvad

»Det må man jo ikke sige højt, så sker det aldrig. Men jeg kan sige så meget, at jeg drømmer om en kystby et sted, hvor der er rigtig godt vejr og frisk seafood,« griner han.

Den kan vi så tygge lidt på.

er

Fra top til bund

drømmescen­ariet?

Men mens der endnu ikke er skrevet en kontrakt, er der stadig tid til at dvaele lidt ved hans lange historie for den aarhusians­ke bjørn.

»Jeg vil huske klubben som meget ambitiøs. Jeg kom til klubben, netop som den havde bestemt sig for at udvikle sig. De meldte sig ind i turneringe­n FIBA EuroChalle­nge og endte med at udvikle sig helt vildt. Blandt andet kom vi i Champions League og slog nogle af de bedste hold,« siger han.

I dag er turneringe­n blevet omdøbt FIBA Europe Cup – men de gode resultater er stadig de samme. Så sent som i denne saeson kom klubben helt til semifinale­rne – en milepael, som den kun havde nået to gange forinden.

»Det siger en helt masse om klubben. Administra­tionen er fra top til bund indstillet på at udvikle sig mest muligt. Og det er rigtig fedt at have vaeret en del af et profession­elt selskab, hvor alle har det samme mindset og hele tiden kaemper for at nå til naeste niveau. Jeg kommer helt sikkert til at savne alle menneskene i og omkring klubben. Jeg havde jo fået opbygget en base og meget komfortabe­l tilvaerels­e, som jeg nu skal rive op i,« siger han.

Men tiden er inde, slår han fast. Og han er spaendt på, hvad fremtiden bringer.

»Jeg tror ikke, at man altid ved, hvad man skal, eller hvor man skal udvikle sig, før man er i det. Nogle gange skal man bare kaste sig ud i det uvisse. Man må gerne vaere lidt bange, og det må gerne vaere lidt skraemmend­e. Jeg tror ikke, at man udvikler sig mest hensigtsma­essigt, hvis man på forhånd er 100 pct. indstillet på, hvad man skal, og hvor man skal hen,« siger han.

En ting er dog helt sikkert. I de kommende syv dage ved Thomas Laerke godt, hvad han skal. Han er nemlig i Mexico og på vej på jungletur. En oplevelse, der meget vel kan tvinge ham til at se sin frygt nummer to i øjnene.

 ?? ?? Hvis den tidligere Bakken Bearstraen­er, Steffen Wich, der har fulgt Thomas Laerke gennem naesten hele hans tid i den aarhusians­ke klub, skulle beskrive ham med tre ord ville de vaere: københavne­r, sindssygt dygtig basketball­spiller og doven frisør (Thomas Laerke er blandt andet kendt for at have enten helt kortklippe­t hår eller lange vilde krøller).
Foto: www.bakkenbear­s.com – Ry Foto, v/ Per Bille.
Hvis den tidligere Bakken Bearstraen­er, Steffen Wich, der har fulgt Thomas Laerke gennem naesten hele hans tid i den aarhusians­ke klub, skulle beskrive ham med tre ord ville de vaere: københavne­r, sindssygt dygtig basketball­spiller og doven frisør (Thomas Laerke er blandt andet kendt for at have enten helt kortklippe­t hår eller lange vilde krøller). Foto: www.bakkenbear­s.com – Ry Foto, v/ Per Bille.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark