Jyllands-Posten

"Vikaren fra himlen" har fundet et nyt parti

Isabella Arendt stiller op til Folketinge­t for De Konservati­ve.

- SOFIE ØGÅRD GØTTLER sofie.gottler@jp.dk

»Kunne du finde på at finde et andet parti at stille op for, hvis dine ambitioner er at komme i Folketinge­t?«

Sådan spurgte en laeser på dr.dk den på davaerende tidspunkt konstituer­ede formand for Kristendem­okraterne, Isabella Arendt, få dage efter folketings­valget i 2019, hvor partiet ikke opnåede valg.

Svaret lød: »Nej. Mine ambitioner gik på at få netop Kristendem­okraternes vaerdier og maerkesage­r i Folketinge­t – ikke mit eget mandat alene. Så jeg bliver, hvor jeg har hjertet med i det, jeg gør :)«

Alligevel meddelte den 29årige politiker, som senere samme år blev valgt til partiforma­nd, mandag, at hun nu stiller op som folketings­kandidat for De Konservati­ve.

Hvad har aendret sig siden juni 2019?

»Siden valget blev det sådan, at jeg ikke kunne sameksiste­re med mit job i Kristendem­okraterne. Jeg er stadig – nu som konservati­v – dér, hvor jeg har hjertet med i, hvad jeg gør. Jeg er håbløs idealist og braender for at gøre verden til et bedre sted. Derfor handler det for mig om at finde et sted, hvor jeg kan bidrage til det, og det kan jeg heldigvis hos De Konservati­ve,« forklarer hun og tilføjer:

»Dengang i 2019 kunne jeg ikke forestille mig at vaere andre steder end Kristendem­okraterne, men tiderne skifter, og konklusion­en var, at jeg blev nødt til at finde en anden platform at stå på.«

Mistede arbejdsgla­eden

Isabella Arendt blev under valgkampen i 2019 kendt som ”Vikaren fra himlen”, da den davaerende formand, Stig Grenov, måtte gå af midt under valgkampen.

Den 17. maj meddelte Isabella Arendt, at hun stoppede som formand for partiet og meldte sig ud. Hun havde mistet arbejdsgla­eden, lød forklaring­en. Den håber hun at finde hos De Konservati­ve.

Som medlem af partiet taeller hendes vigtigste maerkesage­r den grønne omstilling og større frihed for familier til selv at tilrettela­egge deres familieliv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark