Jyllands-Posten

Rune saenker forventnin­gerne til Wimbledon

Holger Rune er nødt til at traene mere på graes, før han vil tillade sig at have forventnin­ger til Wimbledon.

- HOLGER RUNE, TENNISSPIL­LER

Efter mandagens nederlag til Pablo Carreño Busta erkender Holger Rune, at han må saenke sine forventnin­ger til de af sommerens turneringe­r, hvor der er graes som underlag.

Det fortaeller han til TV 2 Sport.

I første runde af ATP 500turneri­ngen i tyske Halle tabte Holger Rune med 3-6, 6-7 til spanske Pablo Carreño Busta, der er nummer 19 på verdensran­glisten.

Danskeren har vaeret flyvende på grus i saesonens første måneder, men det var tydeligt, at han skulle vaenne sig til graesunder­laget i Halle.

Det var ikke, fordi Holger Rune blev udklassere­t, men han kunne maerke, at han skal bruge mere tid på graes, hvis han skal have en chance for at nå langt ved Wimbledon, som begynder senere på måneden.

»Lige nu har jeg ingen forventnin­ger til mig selv. Jeg havde måske lidt forventnin­ger inden den her turnering, men de er i hvert fald sat vaesentlig­t tilbage nu. Graes er så meget anderledes, så jeg er nødt til at traene mere på det,« siger Holger Rune til TV 2 Sport.

Holger Rune spillede senest på graes som juniorspil­ler i 2019, men virkede langtfra lige så tilpas på underlaget, som han har gjort i grusturner­ingerne, hvor han har haft stor succes.

Han gled et par gange på graesset, og han kunne ikke få den stopbold, han havde stor succes med på grus, til at fungere på samme måde.

Turneringe­n i Halle fungerer som opvarmning til årets tredje grand slam-turnering, Wimbledon, som indledes den 27. juni. Holger Rune fik dog ikke meget forberedel­se ud af turneringe­n i Tyskland og skal nu håbe på mere succes i engelske Eastbourne, hvor han spiller fra den 20. juni.

Jeg havde måske lidt forventnin­ger inden den her turnering, men de er i hvert fald sat vaesentlig­t tilbage nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark