Jyllands-Posten

Saxo Bank afskaffer negative renter

Fra den 1. juli fjerner Saxo Bank den negative rente for alle sine privatkund­er.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

I løbet af de seneste år har kunder i stort set alle danske banker vaeret tvunget til at betale renter af deres indeståend­er over et vist beløb.

Men måske er de negative renter langt om laenge på vej retur.

Danske Saxo Bank har i hvert fald besluttet sig for at kvitte minusrente­n for alle sine privatkund­er fra den 1. juli i år.

Det fremgår af en mail, som banken har sendt ud til sine kunder.

»Renten vil fremover vaere 0,00% for kontantbeh­oldninger i DKK uanset størrelse,« skriver banken i mailen.

Indtil nu har de første 500.000 kr. på kontoen vaeret friholdt i Saxo Bank, men alt derover har man skullet betale 0,6 pct. i rente for.

»Det er positivt, at vi nu bevaeger os vaek fra negative renter. Det har vaeret ren Omvendtsle­v. Det har alle dage vaeret sundt og fornuftigt at spare op, og det har man jo fra centralban­kernes side straffet med de negative renter,« siger Kim Fournais, adm. direktør i Saxo Bank, til TV 2.

Saxo Bank er en såkaldt investerin­gsbank. Det betyder, at banken specialise­rer sig i handel med vaerdipapi­rer, og at kunder kan have konti, som udelukkend­e er beregnet til netop bl.a. investerin­ger og aktiehande­l.

Størstedel­en af alle andre banker i landet har imidlertid stadig negative renter på store pengebehol­dninger, men med forskellig­e graenser for, hvornår minusrente­n traeder i kraft.

Den laveste graense ligger hos Sydbank, hvor privatkund­er lige nu skal betale 0,6 pct. i rente, hvis de har mere end 100.000 kr. stående på kontoen.

Den højeste graense lå – indtil nu – hos Saxo Bank, men tilfalder nu Dragsholm Sparekasse, hvor kunder kan have op til 350.000 kr. på opsparinge­n, før der skal betales renter af det.

 ?? ?? Kim Fournais, stifter og adm. direktør i Saxo Bank: »Det er positivt, at vi nu bevaeger os vaek fra negative renter«. Foto: Stine Bidstrup
Kim Fournais, stifter og adm. direktør i Saxo Bank: »Det er positivt, at vi nu bevaeger os vaek fra negative renter«. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark