Jyllands-Posten

Hun vil udfordre status quo og »den der med, at sådan har vi altid gjort«

Helle García Korndal, som står i spidsen for et milliardpr­ojekt for indkøbscen­tret Fisketorve­t, bruger musik til at skabe adspredels­e i en travl hverdag.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Helle García Korndal er vild med musik. Hun hører al slags musik, går ofte til koncerter og danser gerne natten lang.

Hun lytter til musik, når hun arbejder, og hun lytter til musik, når hun kører hen over Øresundsbr­oen fra sit hjem i Sydsverige til Kalvebod Brygge i København, hvor indkøbscen­tret Fisketorve­t ligger, og hvor hun er landechef og kommerciel direktør.

»Jeg hører musik fra morgen til aften. Min dag begynder godt, når jeg lytter til musik på vej på arbejde. Når jeg kører hjem over broen med musik i radioen, får det mig til at slappe af. Musik formår at give mig distance til en travl hverdag,« fortaeller Helle García Korndal.

Travlheden er taget til i hendes arbejdsliv.

Hun har vaeret ansat i Unibail-Rodamco-Westfield, som ejer Fisketorve­t, siden 2012. I de seneste godt syv år har hun vaeret ansvarlig for koncernens danske indkøbscen­ter.

Efter to år med coronarela­terede nedlukning­er er Fisketorve­ts kunder vendt tilbage for at shoppe og for at mødes til en film i biografen eller spise i en af centrets restaurant­er.

»Der er kommet meget mere fokus på vores mødesteder,« siger Helle García Korndal.

»Vi arbejder på at gøre Fisketorve­t

til mere end et sted, hvor man køber ind. Det skal vaere en form for bymidte, hvor man mødes og får en oplevelse, og hvor man bliver underholdt.«

En større oplevelse

Lige nu har hun og kollegerne travlt med et milliardst­ort udviklings­projekt. Det omfatter en udvidelse på op mod 70.000 kvm og en samlet investerin­g på 3 mia. kr.

Først og fremmest handler det om at udvikle et madunivers, som i stedet for de nuvaerende 10 restaurant­er skal bestå af 35 restaurant­er fordelt på fire etager. Efter planen skal det stå klar i løbet af 2023.

Med en fortid i detailhand­el blandt andet for den spanske tøjforretn­ing Zara kombineret med erfaring fra rejsebranc­hen er Helle García Korndal med egne ord landet perfekt som chef for Fisketorve­t. Her kan hun udvikle detailhand­len med elementer fra oplevelses­industrien.

»Kunderne skal have en oplevelse, som de ikke får, når de klikker ind på nettet for at handle,« siger hun.

Helle Garciá Korndal ser gerne Fisketorve­t rumme både hotel, boliger og laegehus foruden butikkerne, biografen og restaurant­erne, som allerede er der. Idéen er, fortaeller hun, at give kunderne »alt under ét tag.«

»Jeg ynder at udfordre status quo og den der med, at sådan har vi altid gjort. Jeg er meget passionere­t og aerekaer om de ting, jeg laver,« siger Helle García Korndal.

Hun tilføjer, at den største motivation for hende er at samarbejde med forskellig­e mennesker og få dem til at bidrage med det bedste, de har.

Inspiratio­nen til at udfordre konvention­erne finder Helle García Korndal ude i verden. Både konkret i sit arbejde, hvor hun tager ud og ser på storcentre i andre lande, men også i form af rejser med sin familie.

Har vaeret sammen i 20 år

Allerede efter gymnasiet tog hun af sted fra Gilleleje, hvor hun er vokset op, for at se på arkitektur og tegne og siden for at arbejde i rejsebranc­hen. Først tog hun til Graekenlan­d og siden til Spanien, hvor hun mødte sin mand, Jonas García Korndal.

De to har vaeret sammen i 20 år, og for syv år siden blev de gift og blev herr og fru

García Korndal. To er blevet til fire, og familien med danske, spanske og svenske rødder har slået sig ned i Klagshamn med udsigt til Danmark.

Her bliver der skruet op for musikken, når familie og venner samles. Hvilket de ofte gør, for Helle García Korndal er med egne ord »yderst social.«

»Vi har danset alt for lidt de seneste to år. Jeg glaeder mig til en sommer med masser af dans og musik.«

 ?? ?? Siden 2015 har Helle García Korndal vaeret landechef for Unibail-Rodamco-Westfield med ansvar for det danske indkøbscen­ter Fisketorve­t i København. Foto: Sofia Busk
Siden 2015 har Helle García Korndal vaeret landechef for Unibail-Rodamco-Westfield med ansvar for det danske indkøbscen­ter Fisketorve­t i København. Foto: Sofia Busk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark