Jyllands-Posten

HARALD NYBORG

-

Harald Nyborg-koncernen blev grundlagt i 1904. Kurt

Daell overtog virksomhed­en i 1983.

Ejerskabet er fordelt på

Erling Daell med 50 pct., Kurt Daell med 30 pct. og Njal Daell med 20 pct.

Harald Nyborg-kaedens hovedsaede og centrallag­er ligger i Højme på Fyn.

Foruden byggemarke­det Harald Nyborg består koncernen blandt andet af Jem & Fix, Daells Bolighus og Danish Bottling Company.

Harald Nyborg taeller samlet godt 250 butikker og naesten 5.000 medarbejde­re fordelt over Skandinavi­en i både Danmark, Sverige og Norge.

Harald Nyborg leverede et rekordregn­skab for 2021 med en omsaetning på 7,5 mia. kr. og et resultat før skat på 749 mio. kr. medarbejde­re på tvaers af virksomhed­er og lande mandag formiddag.

Skiftet på formandspo­sten kommer efter en lang proces med generation­sskifte i den stenrige familie bag Harald Nyborg.

Kurt Daell har overdraget aktiemajor­iteten til sine sønner Erling Daell og Njal Daell, og nu bliver naeste generation altså placeret allerøvers­t i koncernen.

Har arbejdet sig op

»Jeg har tiltro til at mine sønner, med Erling som bestyrelse­sformand for Harald Nyborg, formår at tilpasse firmaet de udfordring­er der måtte komme i fremtiden,« lyder det fra Kurt Daell.

Kurt Daell overtog postordref­irmaet Harald Nyborg juleaften 1983 og har siden opbygget en storkoncer­n med en omsaetning i seneste regnskabså­r på 7,5 mia. kr.

Harald Nyborg-koncernen taeller i dag samlet godt 250 butikker og naesten 5000 medarbejde­re i Danmark, Sverige og Norge.

51-årige Erling Daell har taget hele turen op igennem familievir­ksomheden fra lager til butikker, indkøbsafd­elingen, direktørpo­ster og nu altså til toppen af bestyrelse­n. Han startede Harald Nyborg op i Sverige i 1999 og har siden 2005 vaeret adm. direktør for Harald Nyborg i Sverige.

I 2009 blev han derudover adm. direktør for Jem & Fix i Sverige og har vaeret ansvarlig for ekspansion­en af godt 60 butikker i landet.

Nu stopper Erling Daell som direktør i de svenske selskaber for at koncentrer­e sig om formandspo­sten i Harald Nyborg. Han bliver i stedet naestforma­nd i bestyrelse­rne i de svenske selskaber.

Ekstra store krav

Erling Daell udtaler, at han er både »stolt« og »ydmyg« over sin nye rolle som formand.

»Det er nogle store sko at skulle udfylde,« siger Erling Daell.

Han har tidligere fortalt Finans, hvordan han igennem tiden har lagt pres på sig selv for at bevise, han var god nok til at overtage sin fars imperium. Samtidig har Kurt Daell også lagt pres på sin søn ved at give cheferne i koncernen besked på at stille ekstra store krav til Erling Daell.

Den nye bestyrelse­sformand er kendt for at vaere en forretning­smand med andet på paletten end business. Foruden sine bedrifter i familiekon­cernen har Erling Daell udgivet to album med rockbandet Bullhounds, som han også har vaeret på turne med.

Han er desuden medstifter af rockfestiv­alen Cannonball, som blev afviklet i Naestved for første gang i maj i år.

Erling Daell er gift med Tine Marie. Parret bor på Frederiksb­erg ved København.

 ?? ?? Erling Daell har kaempet sig op igennem familiekon­cernen Harald Nyborg. Nu overtager han formandspo­sten efter sin far. Foto: PR
Erling Daell har kaempet sig op igennem familiekon­cernen Harald Nyborg. Nu overtager han formandspo­sten efter sin far. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark