Jyllands-Posten

Politiet efter hektisk weekend: Nogle skal lige laere at gå i byen igen

Flere store arrangemen­ter blev afviklet uden større problemer. Men efterfeste­n i byen blev praeget af uro og vold.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Fed Fredag i Tivoli med Magtens Korridorer, Opera i Parken, Vestergade­festen, Thomas Helmig-koncert på stadion og Aarhus City Halvmarath­on.

Det har vaeret en weekend med mange store arrangemen­ter i Aarhus. Ifølge Østjylland­s Politi er selve afviklinge­n – ikke mindst trafikalt - forløbet fint på trods af talrige afspaerrin­ger.

»Ud fra en politimaes­sig betragtnin­g er det gået rigtig godt. Der har ikke vaeret noget at bemaerke til selve arrangemen­terne,« fastslår politiinsp­ektør Jesper Bøjgaard Madsen, Østjylland­s Politi.

Han roser saerligt den trafikale afvikling, som – til trods for, at tusindvis af bilister fredag, lørdag og søndag har skullet ind og ud af byen – er forløbet uden større problemer.

God informatio­n

»Vi tilskriver det lidt, at arrangører­ne også vaeret rigtig gode til at melde ud. F.eks. til koncerten med Thomas Helmig har der kørt en masse god informatio­n om, hvordan man skulle forholde sig med hensyn til parkering, hvis man kom i private biler, på cykel osv.,« forklarer politiinsp­ektøren.

De mange arrangemen­ter sammen med et støt voksende natteliv udløste imidlertid nogle hektiske aftener og naetter for ordensmagt­ens repraesent­anter.

»Man må sige, at bylivet er vågnet op. Det er dejligt, at folk igen kan komme ud og hygge sig, men alt for mange kan ikke finde ud af at gå i byen på en ordentlig måde,« beklager Jesper Bøjgaard Madsen.

Råben og skrigen

»Det giver sig udslag i råben og skrigen og småslagsmå­l. Det er noget, som hører nattelivet til, men det fylder for meget, og der har også vaeret flere personfarl­ige sager i weekenden. Vi har lidt for meget arbejde med at sikre, at alle kan have en fornøjelig aften i byen.«

Politiet har således måttet uddele bøder for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n og sigtet flere for vold.

»Der er også nogle, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, når politiet kommer frem. Der oplever vi desvaerre, at der kan vaere voldssager mod politifolk,« beklager han.

To nye årgange

Politiinsp­ektøren vil ikke udelukke, at der nu er skruet lidt ekstra op for festhumøre­t og drikkeriet efter to somre med coronaretr­iktioner og et begraenset eller slet intet natteliv.

»Måske skal nogle af deltagerne i nattelivet lige vaenne sig til at gå i byen igen, og måske er der også nogle af de helt unge, som ikke har prøvet at gå i byen før. Nu kommer der et par nye årgange, som skal i byen på samme tid,« forklarer Jesper Bøjgaard Madsen.

»Vi kan i hvert fald konstatere, at der er en del, som ikke helt har laert at gå i byen på den rigtig fede måde.«

Det er dejligt, at folk igen kan komme ud og hygge sig, men alt for mange kan ikke finde ud af at gå i byen på en ordentlig måde. JESPER BØJGAARD MADSEN, POLITIINSP­EKTØR, ØSTJYLLAND­S POLITI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark