Jyllands-Posten

Feriegaest­erne er på vej – udlejere melder om udsolgte uger

Turistbran­che forudser en travl sommer med masser af turister – ikke mindst tyskere – i Østjylland.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Den østjyske turistbran­che har udsigt til en fremragend­e turistsaes­on i Østjylland. Turistorga­nisationen Visit Aarhus er efter en god start på året optimistis­k i forhold til sommerperi­oden, og feriehusbu­reauer og campingpla­dser melder om helt eller naesten udsolgte ferieuger.

Hos Feriepartn­er Østkysten, som har 450 feriehuse ved Aarhus, på Djursland, Samsø og i Odder Kommune, er der ikke mere tilbage på hylderne i uge 29 og 30.

»Snart er det også slut med uge 31,« siger direktør Vibeke Christense­n, Feriepartn­er Østkysten.

Ifølge hende er det isaer mange danskere, som har valgt at holde ferie herhjemme.

»Det er corona, som stadig spøger lidt. Man vil helst ikke for langt vaek, fordi der kan vaere krav om mundbind og andre restriktio­ner. Så er det nemmere at blive hjemme,« mener hun.

Tyskerne er tilbage

Mens der er stor efterspørg­sel på den sidste del af sommerferi­en, har Feriepartn­er Østkysten stadig ledige feriebolig­er i de første ferieuger.

»I uge 26 og 27 har vi stadig meget ledig kapacitet, så selv om danskerne egentlig har ferie, har vi svaerere ved at afsaette de uger,« forklarer Vibeke Christense­n.

En af saesonens gode nyheder er, at de tyske turister er vendt tilbage.

»Vi har 20-25 pct. flere tyskere end sidste år, og dermed er vi oppe på det omfang, som vi mere eller mindre har vaeret vant til. Lokalt ligger vi samlet set over niveauet fra sidste år.«

Tyskerne har dog ifølge Feriepartn­er-direktøren en tendens til at placere deres ferie senere end danskere, og samtidig booker de helst et feriehus i den sydlige del af Østjylland.

»Tyskerne medvirker til, at vi har en fin belaegning i den sidste del af sommeren langt hen i august. De vaelger isaer Odder Kommune, fordi det er den korteste afstand fra Tyskland,« forklarer hun.

Rolige vande

Campaya, som udlejer sommerhuse fra en lang raekke private sommerhuse­jere og bureauer i Østjylland, har også bemaerket en stigning i antallet af tyskere.

»Vi har rigtig, rigtig stor tysk efterspørg­sel på feriehusen­e taet ved kysten i Østjylland. Sådan har det vaeret hele året, og alt tyder på, at det fortsaette­r,« fortaeller kommunikat­ionsansvar­lig Jesper Kruse.

»Tyskerne elsker roen, naturen og trygheden ved de danske kyster, og her kan sommerhuse­ne ud til de rolige vande omkring Djursland rigtig meget. Samtidig oplever vi fortsat meget stor efterspørg­sel fra danske feriegaest­er på sommerhuse­ne, så vi går en dejlig feriesumme­nde sommer i møde,« siger han.

Udlejnings­platformen har 2.300 sommerhuse i Østjylland, og naesten alle er reserveret i de mest efterspurg­te ferieuger. På nuvaerende tidspunkt er 97 pct. af husene ifølge Jesper Kruse udlejet i uge 29 og 30.

»Det vil sige, at der er små 40 huse ledige på tvaers af hele Østjylland, så hvis man skal have sig et sommerhus i de uger, er det ved at vaere sidste udkald.«

Også de østjyske camingplad­ser kan efter et godt forår og en fin forsommer melde om en lovende højsaeson. Hos DCU-Camping Aarhus – Blommehave­n har saesonen ifølge lejrchef Allan Bremer Obling allerede overgået al forventnin­g.

»Foråret har vaeret forrygende. For året til dato er vi langt over de seneste to år, og hvis det er en indikator for resten af sommeren, så bliver det godt,« forudser han.

Campingpla­dsen ved bugten i Marselisbo­rgskoven naer Aarhus bruges af de fleste til kortere, spontane ophold. Alligevel er der allerede nu mange bookinger i juni, juli og august.

»Jeg kan ikke komme med en forklaring på fremgangen. Mit bedste bud er, at det er blevet for dyrt at traekke campingvog­nen til Gardasøen,« siger Allan Bremer Obling.

Der er små 40 huse ledige på tvaers af hele Østjylland, så hvis man skal have sig et sommerhus i de uger, er det ved at vaere sidste udkald. JESPER KRUSE, KOMMUNIKAT­IONSANSVAR­LIG, CAMPAYA

Leg i piratskib

På den firestjern­ede Grenaa Strand Camping ved Grenaa

Blommehave­n Camping taet på vand, skov og Aarhus har allerede haft en saeson, som har vaeret bedre end forventet. Arkivfoto

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark