Jyllands-Posten

Aros har modtaget en ny donation til Next Level

Med en ny donation på 15 millioner kroner støtter Salling Fondene den yderligere udvikling af udbygnings­projektet af Aros, der tages første spadestik til onsdag

-

Med den nye donation er Salling Fondenes samlede donation til The Next Level nu på 95 millioner kroner.

Donationen giver mulighed for at tilføje nye elementer til The Next Level. Det bliver nu muligt at forbedre den store lysinstall­ation i The Dome, hvor der også vil blive opført en stor baenk med to siddenivea­uer, hvorfra gaesterne kan beskue himmelrumm­et og farvefaeno­menerne. Donationen gør det også muligt at arbejde videre med at designe et mobilt låg, som kan køres forbi The Dome’s store åbning og dermed skabe både nye kunstneris­ke oplevelser og bidrage til yderlig sikkerhed.

»Salling Fondene er glade for fortsat at støtte udvidelsen af Aros og dermed sikre forbedring­er af The Next

Ifølge tegninger fra Schmidt Hammer Lassen Architects er det således The Next Level på Aros vil kunne komme til at se ud.

Level. Den nye donation er et løft til projektet og en optimering af et stykke verdenskun­st, som vil komme borgere i og uden for Aarhus til gode,« siger Karin Salling, naestforma­nd i Købmand Herman Sallings Fond.

Den samlede donation fra

Salling Fondene er nu på hele 95 millioner kroner, da fonden tidligere har bidraget til projektet med 80 millioner kroner.

»Vi er taknemmeli­ge for den generøse støtte fra Salling Fondene, som betyder, at vi kan udvikle oplevelsen af The Next Level og

James Turrells kunstvaerk til at blive endnu mere spektakula­er,« siger museumsdir­ektør Rebecca Matthews.

Det er Kultur og Borgerserv­ice i Aarhus Kommune, der er bygherre på projektet, som er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark