Jyllands-Posten

En ung knøs førte sig frem mod Østrig med det nye faenomen lige i haelene

Ingen faldt igennem, da landsholde­t på taersklen til ferien leverede en fornem holdindsat­s med en 2-0-sejr over Østrig.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Han havde ikke et mindevaerd­igt EM sidste sommer, men den 13. juni 2022 viste han for alvor klassen på det danske landshold.

Jonas Wind scorede og lagde op til et mål, da Danmark sluttede en for spillerne belastende periode af med den tredje sejr af fire mulige.

Sådan bedømmer vi de danske spilleres indsats mod Østrig:

Kasper Schmeichel 5

Forholdsvi­s rolig aften i Parken, og keeperen blev ikke for alvor tvunget til at vise sin klasse, dertil var østrigerne slet ikke skarpe nok.

Rasmus N. Kristensen 6

Leeds United-backen har den engelske ånd i sig, han giver aldrig op. Gik fint med i spillet i højre side og erobrede en del bolde.

Joachim Andersen 6

Solidt, endnu en sylespids diagonal, som førte til et dansk mål. Andersen har vist sig som en fremtidens og også nutidens mand i forsvaret.

Andreas Christense­n 7

Arbejdsmae­ngden var ikke voldsom, men få forsvarssp­illere har den ro på bolden, som Andreas Christense­n besidder og evnen til at tage de rette valg. Og så kan den snart tidligere Chelsea-spiller altså også forsvare.

Nicolai Boilesen 6

Placeret til venstre i tremandsfo­rsvaret, og den tjans tog erfarne Nicolai Boilesen på sig med sikkert spil, og kun et par gange ramte han ikke en medspiller.

Pierre-Emile Højbjerg 8

Eneste markspille­r, der har vaeret på banen i samtlige minutter i juni måneds fire Nations League-opgør. Igen en imponerend­e klog kamp som temposaett­er på midtbanen. Lidt af et fodboldfae­nomen.

Mathias Jensen 5

Af og til brillerer han med skarpe aflevering­er, men der var også en raekke tilfaelde, hvor han så lidt tung ud på fødderne og prøvede at drible frem for at spille første gang.

Andreas Skov Olsen 6

Kørte i perioder rundt med Patrick Wimmer og var som altid pågående. Ikke alt lykkedes, men scoringen til 2-0 var kølig.

Jonas Wind 9

Et veleksekve­ret mål, godt set oplaeg til 2-0 og utallige flotte aktioner af den unge eks-FCK’er, der var tilbage på sin gamle hjemmebane. Winds rolle som link-up-spiller kan blive vigtig for holdet – for hold da op, han spillede en god kamp.

Joakim Maehle 7

Nåede at komme ud til anden halvleg, men måtte hurtigt traekke sig. Havde masser af energi til lange, seje løb på kanten og revanchere­de sig efter en braendt chance ved at trille Wind fri til 1-0.

 ?? ?? Jonas Wind tiljubles efter sit mål til 1-0. Det blev indledning­en på en saerdeles god kamp af Wolfsburg-spilleren.
Foto: Gregers Tycho
Jonas Wind tiljubles efter sit mål til 1-0. Det blev indledning­en på en saerdeles god kamp af Wolfsburg-spilleren. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark