Jyllands-Posten

Børn tages som gidsler af woke-fanatikere

- MORTEN MESSERSCHM­IDT partiforma­nd, Dansk Folkeparti

Da jeg var dreng og voksede op og så tv i Frederikss­und, sang Krumme, at »man er, som man er, og det er godt nok«.

Dengang var børn stadig børn, og voksne stadig voksne. Men i dag er det ikke ligetil og i orden bare at vaere, ”som man er”. Børn kan ikke uden videre bare vaere børn. I dag skal de tage stilling til køn, klima, race, etnicitet og baeredygti­ghed.

Børn hjernevask­es med identitets­problemer, klodens undergang, en pligt til at have dårlig samvittigh­ed og saette spørgsmåls­tegn ved nedarvede principper, traditione­r og regler. I Københavns Kommune bliver skolebørn eksempelvi­s udsat for det kønsaktivi­stiske projekt ”Normstorme­rne”. Her laerer de, at kvinden og manden bare er sociale konstrukti­oner. Det hele er et spørgsmål om, hvordan man opfatter sig selv. Barndommen er blevet taget som gidsel af woke-fanatikern­e.

Du kan blive, hvad du vil. Og du skal vaere dig selv. Så laenge du altså gør det, som paedagoger­ne, skolelaere­rne og venstreflø­jen har fortalt dig.

Frygten for at kraenke individets identitet er godt i gang med at rive vores kollektive identitet op med rode. Vi fornaegter historien og dermed os selv. En historielø­shed, der har medført nedrivning af statuer, fjernelse af bestemte tekster og ord fra laereplane­r på uddannelse­sinstituti­oner, ligesom der konstant opfindes nye ahistorisk­e ord, så de kraenkelse­sparate taekkes. ”Kageperson”. ”Mennesker, der menstruere­r”. ”Livmoder-baerere”. Galskaben vil ingen ende tage.

Wokeismen påkalder sig mangfoldig­hed, men resultatet er det stik modsatte. Der er således kun plads til forskellig­hed, så laenge du selv er woke. Vi har set det i dele af LGBT+-miljøet, hvor det ikke laengere er ”nok” eksempelvi­s at vaere homoseksue­l – du skal også støtte den kønsideolo­giske linje. Og hvis dit hjerte banker for sortes rettighede­r, og du støtter Black Lives Matter, men er så uheldig at vaere født hvid, så bliver du udsat for en helt ny form for racisme, som bestemmer, at du skal gå bagerst i en antiracism­e-demonstrat­ion.

Tag min ven Lars. Lars er homoseksue­l. Hvorfor kan man ikke vaere helt almindelig bøsse uden at skulle insistere på, at der findes 71 køn, at bakke op om hormonbeha­ndling til børn eller anvende ahistorisk­e og biologifor­naegtende begreber som ”livmoder-baerere”, for slet ikke at tale om transperso­ner i kvindespor­t.

Eller tag min veninde Josephine. Hvorfor skal Josephine automatisk gå forrest i en Black Lives Matterdemo­nstration, blot fordi hendes kulør er en anelse mørkere end min? Josephine hverken forlanger eller forventer saerbehand­ling på grund af overgreb begået mod sorte for flere hundrede år siden.

Måske Lars og Josephine bare gerne vil leve et helt almindelig­t liv uden at blive spaendt for en politisk vogn blot på grund af seksualite­t eller hudfarve.

Vi er i gang med at gøre det ualmindeli­ge almindelig­t. Eller bedrage os selv, som Søren Kierkegaar­d ville sige. At vaere så optaget af at vaere noget saerligt, at man aldrig bliver sig selv. At man først og fremmest definerer sig ud fra at vaere veganer, panseksuel eller noget helt tredje i stedet for blot at vaere. At tilstraebe det almindelig­e. Vi er ikke født frie, men afhaengige. Af vores foraeldre, vores land, vores kultur, vores normer. Hele ideen om, at alt skal konstruere­s, er absurd.

Derfor lancerer vi nu kampagnen ”Det er okay at vaere almindelig”. Konkret foreslår vi, at finanslove­ns finkaempes, så der ikke bruges skattekron­er på kønspoliti­sk propaganda. At børn ikke skal plages i skolen af identitets­politik. Den frie debat og undervisni­ng på laereansta­lterne skal sikres mod overdreven hensyntage­n. At haervaerk ikke er kunst. Og slet ikke for skatteborg­ernes penge. Og ødelaegges offentlige statuer og kunstvaerk­er, skal det straffes hårdt. Sprognaevn­et skal ikke blot beskrive sprogets udvikling, men sikre, at sproget ikke løbes over ende af nye, ahistorisk­e påfund.

Frygten for at kraenke individets identitet er godt i gang med at rive vores kollektive identitet op med rode.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark