Jyllands-Posten

Aarhus Internatio­nal School udvider for 138 mio. kroner

-

Med planer om udvidelse realiserer Aarhus Internatio­nal School nu visionen om en »staerk og tidssvaren­de« internatio­nal skole med plads til endnu flere elever i hjertet af Aarhus.

»Vi har laenge haft en skole, hvor kvaliteten af undervisni­ngen er høj, men rammerne simpelthen har vaeret for små og for nedslidte. Det er derfor en stor glaede endeligt at kunne realisere drømmen om One Campus. Det betyder, at vi i fremtiden kan tilbyde 600 elever en både fagligt og socialt givende hverdag i velfungere­nde og tidssvaren­de rammer,« oplyser bestyrelse­sleder på Aarhus Internatio­nal School Niclas Kvernrød i en pressemedd­elelse.

Project One Campus er støttet af Aarhus Kommune samt flere store fonde og østjyske virksomhed­er.

I alt 138 mio. kr. er afsat til projektet, som konkret betyder, at aeldre og nedslidte bygninger nedrives, hvorefter der etableres en separat bygning til skolens yngste elever på tre til fem år samt en tilbygning til eksisteren­de bygninger på til eleverne fra seks til 15 år.

Aarhus Kommune støtter ligeledes projektet med et rente- og afdragsfri­t lån på 30,7 mio. kr. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) oplyser, at en styrkelse af skolen er afgørende for at fastholde og tiltraekke internatio­nale virksomhed­er, arbejdspla­der og medarbejde­re til Aarhus og hele regionen.

»I den sammenhaen­g er det et vigtig skridt, at Aarhus Internatio­nal School nu kan tage hul på naeste kapitel,« tilføjer borgmester­en.

Skolen er gennem de seneste 10 år vokset fra at have 40 til omkring 350 elever. Allerede dagen efter skolen har ringet ud for sidste gang inden sommerferi­en, vil projektet gå i gang på Dalgas Avenue. Byggeriet forventes faerdigt til skolestart 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark