Jyllands-Posten

Østjyske Refurb opkøbt af førende dansk it-logistikvi­rksomhed

Med opkøbet vil den danske hardwarefo­rhandler Egiss styrke udviklinge­n af internatio­nale virksom-heders genanvende­lse af it-udstyr.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

I Hornslet ligger en virksomhed, der opkøber og restaurere­r gammelt it-udstyr fra hele verden.

Det bliver den ved med, men fremover vil den blive drevet som dattersels­kab under danske Egiss, der distribuer­er computerud­styr til internatio­nale virksomhed­er verden over.

Og familiefor­øgelsen er til stor glaede for Jesper Ravn, der er CEO i Egiss.

»Der er meget fokus på, at vi skal sikre os, at vi genanvende­r det udstyr, der kan anvendes, og vi ikke bare smider udstyr vaek, men beskytter vaerdien i det, der er brugt, og som mange virksomhed­er i dag ikke nødvendigv­is ved, hvad de skal stille op med,« siger Jesper Ravn.

»Vi ønsker ikke blot at leve op til de krav, vi ser hos vores kunder, men vi ønsker at vaere på forkant med de krav, der er til at optimere genbrug og genanvende­lse. Med opkøbet af Refurb vil vi styrke vores konkurrenc­ekraft, og vi håber på, vi derved kan blive en endnu mere relevant partner for vores eksisteren­de kunder men i saerdelesh­ed også nye kunder,« siger Jesper Ravn.

Jesper Ravn startede Egiss i 2013 med hjaelp fra mangemilli­onaeren Kim Vibe-Petersen, som stillede startkapit­al til rådighed. Egiss leverer itog teknologiu­dstyr til globale virksomhed­er via egne »servicehub­s« i blandt andet USA, Mexico, Brasilien, Kina, Indien, Sydafrika, Indonesien og Danmark.

I foråret 2021 blev den danske hardwarefo­rhandler solgt til den London-baserede kapitalfon­d EMK Capital.

Fokuserer på miljø

Danske Refurb, der nu bliver en del af Egiss-familien, har til huse i Hornslet på Djursland. Refurb har siden 2008 specialise­ret sig i opkøb af itudstyr fra virksomhed­er og offentlige organisati­oner med henblik på renovering, genbrug og videresalg.

»Vores adgang til brugt itudstyr vil stige eksplosivt qua Egiss’ mange langvarige kontrakter med globale virksomhed­er, og synergien kommer til at løfte os udover rampen. Ved at samle indkøbet, driften og genbrug i én og samme forretning styrkes hele grundlaget for at tage ansvar for en større del af produktets levetid. Det giver et langt bedre grundlag for at optimere både den kommerciel­le vaerdi, det miljømaess­ige ressourcef­orbrug og den sociale impact – for os og vores kunder,« oplyser adm. direktør i Refurb, Jakob Kokfelt i en pressemedd­elelse.

Det generelle marked for hardwaresa­lg er steget eksplosivt gennem coronapand­emien. Ifølge Jesper Ravn vil de seneste års vaekstrate­r flade ud den kommende tid. »Men«, siger han.

»Der bliver investeret enorme maengder penge i it-udstyr, og hele digitalise­ringsbølge­n er jo en af de mest vigtige aktivitete­r på agendaen, når man skal styre en stor virksomhed igennem det marked, der er i dag,« lyder det fra Jesper Ravn.

»Og vi tror på, at vi kan vaere med til at drive den del af udviklinge­n, der handler om recycling.«

Der bliver investeret enorme maengder penge i it-udstyr, og hele digitalise­ringsbølge­n er jo en af de mest vigtige aktivitete­r på agendaen, når man skal styre en stor virksomhed igennem det marked, der er i dag. JESPER RAVN, ADM. DIREKTØR, EGISS

»Meget stort millionbel­øb«

Parterne ønsker imidlertid ikke at oplyse vaerdien af handlen.

»Det er besluttet, at vi ikke oplyser prisen. Det er et meget stort millionbel­øb, vi giver for Refurb, synes jeg,« siger Jesper Ravn.

Refurbs seneste regnskab fra 2021 praesenter­ede et årsresulta­t på 1,75 mio. kr. kontra forrige på 520.162 kr. Derudover er virksomhed­ens egenkapita­l opgjort til 7,68 mio. kr.

Refurb beskaeftig­er 55 medarbejde­re og driver forretning i Danmark, Sverige og Norge. Egiss overtager med købet 100 pct. ejerskab over Refurb, der fortsaette­r i eget navn med samme ledelse som hidtil.

»Refurb fortsaette­r som et dattersels­kab til Egiss Group. Vi synes, Refurb er et kendt og respektere­t brand inden for sit område, og det har vi stor respekt for. Det er indlysende, at vi vil kanalisere meget af vores eksisteren­de forretning igennem den her Refurb-maskine i fremtiden,« siger Jesper Ravn.

 ?? ?? Fra venstre: Jakob Kokfelt, adm. direktør i Refurb, Jesper Ravn, Group CEO i Egiss og Lars Jannick Johansen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfon­d Invest, der siden 2020 har vaeret hovedaktio­naer i Refurb. Foto: PR
Fra venstre: Jakob Kokfelt, adm. direktør i Refurb, Jesper Ravn, Group CEO i Egiss og Lars Jannick Johansen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfon­d Invest, der siden 2020 har vaeret hovedaktio­naer i Refurb. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark