Jyllands-Posten

Corona får Vingegaard­s hold til at traekke sig

Coronasmit­te er i gang med at laegge sig som en dyne hen over cykelsport­en efter en periode, hvor sygdommen har fyldt minimalt.

-

Cykelholde­t Jumbo-Visma stillede torsdag ikke til start sammen med de øvrige på 5. etape i Schweiz Rundt.

Hele holdet har trukket sig, da der er coronasmit­te på holdet. Det oplyser JumboVisma torsdag på Twitter.

»På trods af alle forholdsre­gler har corona sneget sig ind på holdet igen,« lyder det fra holdet.

Holdet afslører ikke, hvem der er smittet. Det danske bud på en samlet vinder af Tour de France, Jonas Vingegaard, kører for Jumbo-Visma, men deltager ikke i Schweiz Rundt.

Dårlig optakt til Touren

Uanset er det en dårlig optakt til Tour de France, der begynder i Danmark om godt to uger. For nuvaerende har det dog ingen konsekvens­er, lyder det fra Jumbo-Visma.

»Foreløbig har situatione­n ingen konsekvens­er for Tour de France-shortliste­n, selv om vi må vente og se, hvad der sker de naeste par dage,« skriver holdet på sin hjemmeside.

Holdet coronatest­er sine ryttere og ansatte hver dag, så eventuelt nye smittede kan blive isoleret hurtigst muligt.

To danskere på et andet hold er dog blevet smittet. Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen blevet testet positive, og derfor trak de sig torsdag fra løbet. Det oplyser deres hold, DSM, på Twitter.

Også Cees Bol fra samme hold er smittet med corona.

Nyheden er en saerlig bet for Søren Kragh Andersen, der imponerede på 4. etape i det schweizisk­e løb, hvor han spurtede en tredjeplad­s hjem.

»I konsultati­on med løbsorgani­sationen og UCI vil holdet fortsaette med at overvåge situatione­n og fortsaette vores forebyggen­de tiltag,« skriver DSM på Twitter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark