Jyllands-Posten

Naesten 400 anholdelse­r siden nytår i Pusher Street

-

Ordensmagt­en bruger fortsat mange kraefter på at skride ind mod salg af isaer hash i Pusher Street i Christiani­a. Flere gange om ugen er betjente i aktion, og siden årsskiftet har dommere faengslet flere end 100 personer.

Det oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Langt de fleste er ifølge politiet socialt udsatte og marginalis­erede personer. Politiets vurdering er, at de bliver udnyttet af rocker- og bandegrupp­eringer til at stå i boderne, hvorfra salget sker.

Siden den 1. januar har 381 personer vaeret anholdt, og af dem er 109 blevet varetaegts­faengslet. Det fremgår af en opgørelse, der går frem til den 16. maj.

Hele sidste år blev 941 anholdt, og antallet af varetaegts­faengsling­er var 228.

I forhold til tidligere er der ingen tydelig udvikling at spore, lyder det fra politiinsp­ektør Tommy Laursen i en kommentar til tallene, der er oplyst i en aktindsigt.

Flere bander i området

»Det afspejler, at vi retter et konstant tryk mod den organisere­de hashhandel,« siger han.

»Efter vores vurdering sker de fleste varetaegts­faengsling­er, fordi den sigtede gentagne gange har vaeret sigtet og dømt for lignende kriminalit­et,« tilføjer politiinsp­ektøren.

Udsigten til at score på de indbringen­de aktivitete­r har ifølge politiet tiltrukket flere bander.

»Vi har i de senere år set en udvikling, hvor flere gruppering­er er til stede derude for at få andel i hashsalget, og de manifester­er tydeligt deres tilhørsfor­hold,« siger Tommy Laursen.

»Men der er sket en forråelse, hvor stridighed­er i bandemiljø­et til tider forplanter sig til Pusher Street,« siger politiinsp­ektøren.

Drab på 22-årig

Nogle beboere på Christiani­a forsøgte sidste sommer at få aendret situatione­n. Ikke mindst var de berørte over drabet på en lokal 22-årig mand. Han blev skudt ved indgangen til Pusher Street den 3. juli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark