Jyllands-Posten

Medaljekam­pene i Champions League endte som rene gysere

FC Barcelona vandt Champions League for 11. gang i klubbens historie efter afgørelse på straffekas­t mod polske Vive Kielce.

- SOFIE AMDISEN ANDERSEN sport@jp.dk

Dette års håndboldsa­eson lakker mod enden, men det er også lig med et af årets højdepunkt­er for folk med harpiks på hjernen – Champions League-finalen i herrehåndb­old.

I weekenden lagde Köln halgulv til turneringe­ns Final Four-staevne, hvor søndagens finale bød på et opgør mellem de forsvarend­e mestre fra FC Barcelona og polske Vive Kielce.

Lidt over 19.000 ellevilde tilskuere dannede en fremragend­e kulisse for mødet mellem de to storhold, der kvitterede med en underholde­nde håndboldka­mp i haesblaese­nde tempo.

Holdene måtte ud i forlaenget spilletid og straffekas­tkonkurren­ce for at få afgjort kampen, som endte med en 37-35-sejr til FC Barcelona.

God spansk start

På forhånd var FC Barcelona udråbt som favoritter af bookmakere og eksperter, og klubben har da også en solid statistik, når det kommer til vinderturn­eringen. Hele 10 gange inden årets finale har spanierne vundet pokalen, hvilket gør klubben til den mest vindende i Champions League-regi.

FC Barcelona levede i kampens indledning op til favoritvae­rdigheden, og spanierne havde nemt ved at spille sig til chancer. Efter 10 minutter førte Barcelona 7.4.

De polske spillere virkede en anelse tyngede af presset og lavede flere tekniske fejl i kampens indledning. Men Kielce-spillerne – med stjerner som brødreparr­et Alex og Daniel Dujshebaev – hang på og lod ikke spanierne slå et hul for alvor.

I forsvaret fik de polske spillere bedre og bedre styr på Barcelonas franske stjerne Dika Mem, og da Kielce kort før halvleg kunne udligne til 12-12, var kampen om de eftertragt­ede guldmedalj­er atter helt åben. Med en kneben føring på et enkelt mål kunne FC Barcelona-spillerne gå til halvleg.

Højdramati­sk afslutning

Ingen af spillerne på banen sparede på de kraefter, der var tilbage efter en lang saeson, og anden halvleg startede med kontra på kontra fra begge hold.

Det høje tempo i angrebsspi­llet resultered­e i, at kampen til tider blev en rodet affaere. Flere gange fik Kielcespil­lerne sendt tilfaeldig­e bolde afsted mod mål, der alligevel formåede at snige sig ind bag Gonzalo de Vargas i Barcelona-målet.

De to hold fulgtes ad i det meste af anden halvleg, og afslutning­en på kampen endte med at blive lige så dramatisk, som det hører sig til i en finale.

Med et minut tilbage var Barcelona foran med et enkelt mål, men Kielce udlignede i de sidste sekunder af den ordinaere spilletid til stillingen 28-28. Dermed skulle kampen ud i forlaenget spilletid.

Men heller ikke efter 10 minutter mere på banen var kampen afgjort. Stillingen var fortsat helt lige, og de to hold skulle ud i den mest nervepirre­nde disciplin i håndboldve­rdenen – straffekas­tkonkurren­ce.

Her trak FC Barcelona det laengste strå og kunne med en 37-35-sejr glaede sig over klubbens 11. Champions League-titel.

Dansk straffekas­tdrama

Også i bronzekamp­en mellem Veszprem og THW Kiel var der drama for alle pengene. Her var stillingen ligeledes helt lige efter 60 minutters spil, 34-34, og kampen skulle derfor direkte i straffekas­tkonkurren­ce.

Her var der dansk deltagelse med Rasmus Lauge på holdkortet for Veszprem og

Niklas og Magnus Landin for THW Kiel.

Og netop to danskere endte i hovedrolle­rne, da Rasmus Lauge skulle forsøge at passere Niklas Landin i Kiel-målet på det afgørende straffekas­t. En duel mellem de to landsholds­kollegaer med både håneret og bronzemeda­ljer på spil.

Til stor jubel for Kiel-spillerne viste Niklas Landin i disse afgørende minutter, hvorfor han betragtes som verdens bedste målmand. Rasmus Lauge måtte til stor skuffelse se sit skud blive reddet af landsmande­n, og dermed endte bronzekamp­en 37-35 til THW Kiel og de to Landin-brødre.

?? ?? Barcelonas Timothey N'Guessan forsøger sig mod Kielces Daniel Dujshebaev (t.v.) and Artsem Karalek under den taette Champions League-finale i Köln. Foto: Roberto Pfeil/AFP