Jyllands-Posten

Overlegen Viktor Axelsen ydmygede kineser finalen

Viktor Axelsen var klasser bedre end sin kinesiske modstander, da han søndag vandt Indonesia Open.

-

Viktor Axelsen uddelte store øretaever, da han søndag vandt Indonesia Open.

Verdens nummer 35, kinesiske Zhao Jun Peng, havde ikke en chance mod den danske badmintons­tjerne som i en magtdemons­tration vandt finalen i Jakarta med 21-9, 21-10.

Allerede fra første bold var det tydeligt, at Axelsen ikke ville få problemer med at nedlaegge den uprøvede kineser, som for første gang nogensinde stod i en finale på World Touren.

Haesblaese­nde tempo

Zhao Jun Peng magtede ikke at følge med i Axelsens haesblaese­nde tempo og blev kørt rundt på banen i den legendaris­ke hal Istora Senayan.

Kineseren virkede naermest chokeret og skraemt, da fynboen åbnede for sluserne.

På den måde blev finaleople­velsen en stor kontrast til semifinale­n, hvor Axelsen vandt en regulaer gyser mod malaysiske Lee Zii Jia.

Indonesia Open er en Super 1000-turnering og dermed en af årets største. Viktor Axelsen har nu vundet turneringe­n to år i traek.

Få minutter efter den første serv var fynboen foran med 3-0, og man nåede naermest ikke at se sig om, før føringen var oppe på 11-2 og Axelsen dermed over halvvejs mod sejr i første saet.

Intensitet var der naermest ikke noget af, for Viktor Axelsen var klasser over Zhao Jun Peng, som intet modsvar havde til danskerens voldsomme overtag.

Kineseren så opgivende ud på sin traener og overgav sig naermest allerede i første saet, som Axelsen vandt 21-9.

Axelsen fortsatte

I andet saet kunne Zhao Jun Peng nulstille og starte forfra i forsøget på at nedlaegge sin danske modstander. Men det blev ikke nogen succes.

Viktor Axelsen fortsatte i samme stil. Først da han var kommet foran 6-0, fik kineseren point på tavlen.

Zhao Jun Peng viste i små øjeblikke, hvorfor han havde nået finalen. Han var ganske bevaegelig og hurtig på fødderne og fik flyttet bolden fint rundt på banen. Det var bare yderst sjaeldent, det kom til udtryk.

Viktor Axelsens offensiv var for aggressiv for kineseren, og ved første sidebytte var danskeren foran med 11-5. Han gav ganske enkelt ikke plads til, at Zhao Jun Peng kunne få så meget som faerden af et comeback.

Først til allersidst scorede kineseren flere point i traek og sørgede for, at han endte på et tocifret antal point.

Kineseren var paralysere­t, og Viktor Axelsen tog endnu en kaempe sejr.

Det var en tilfreds vinder, der udtalte sig i transmissi­onen på TV 2 Sport efter finalen:

»Jeg er meget stolt af, hvordan jeg praestered­e over to uger og leverede i alle kampe. Det er ikke let at praestere på det her niveau to uger i traek,« sagdeVikto­r Axelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark