Jyllands-Posten

Jakob Fuglsang sikrede sig en podieplads i Schweiz Rundt

Den danske cykelrytte­r holdt søndag fast i sin samlede tredjeplad­s i Schweiz Rundt.

- SOFIE AMDISEN ANDERSEN sport@jp.dk

Den danske cykelrytte­r Jakob Fuglsang fik en glimrende optakt til årets Tour de France, da han søndag sikrede sig en samlet tredjeplad­s i det prestigefy­ldte løb Schweiz Rundt.

Inden ottende og sidste etape lå danskeren nummer tre i klassement­et og skulle derfor forsøge at hale ind på britiske Geraint Thomas og colombians­ke Sergio Higuita på den 25,6 km lange enkeltstar­t.

Jakob Fuglsang kom fint ud på etapen og endte med dagens niendebeds­te tid, men desvaerre for danskeren havde de to konkurrent­er også fart i benene på enkeltstar­ten. Jakob Fuglsang måtte derfor nøjes med en tredjeplad­s, mens Geraint Thomas kunne lade sig hylde på podiet som vinder af løbet. Sergio Higuita endte på en samlet andenplads.

Alligevel må det siges at vaere et godkendt resultat fra den 37-årige danskers side, der efterhånde­n har for vane at rejse fra Schweiz med fornemme resultater. Det er femte gang i Jakob Fuglsangs karriere, at han ender i topfem i løbet – fire gange tidligere har han vaeret på podiet, dog aldrig som samlet vinder at løbet.

Dansk Tour-debut

Årets udgave af Schweiz Rundt har vaeret en tumultaris­k affaere, hvor flere ryttere undervejs har måttet traekke sig på grund af coronasmit­te. Blandt andre måtte den slovakiske stjerneryt­ter Peter Sagan opgive at stille til start på søndagens etape på grund af en positiv coronatest.

Danske Andreas Krohn klarede sig dog ligesom Fuglsang igennem det schweizisk­e løb uden positive coronatest og viste ligeledes gode takter – så gode, at den 24-årige rytter nu kan se frem til at køre Tour de France i juli for sit hold LottoSouda­l.

Andreas Krohn endte på en samlet 16. plads i løbet og er på den baggrund udtaget til det franske etapeløb for første gang i karrieren. Det bekraefter holdets sportsdire­ktør Mario Aerts over for TV 2 Sport og fortaeller, at Andreas Krohn er udset en rolle som hjaelper for Caleb Ewan på det belgiske hold.

Danske Jakob Fuglsang (t.v.) sikrede sig tredjeplad­sen i Schweiz Rundt. Geraint Thomas vandt løbet, mens Sergio Higuita (t.h.) blev toer.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark