Jyllands-Posten

Føniksdesi­gneren, der gik fra ild til is

Asger Juel Larsen mistede sit livsvaerk, da hans designstud­ie braendte ned til grunden i 2016. Siden da har han rejst sig fra asken.

-

Med sin evige søgen efter nye materialer, teksturer og komplicere­de mønstre var den danske avantgarde modesigner Asger Juel Larsen kun lige begyndt.

Hans kaerlighed for ”rock and roll”, ”sci-fi”, militaerre­ferencer og sportstøj inspirered­e hans maskuline aestetik i karrierens tidlige kollektion­er.

Her blandede han elementer fra fortiden og en forestille­t fremtid, og han piftede tøjet op med vilde print, højrøstede budskaber, rå propaganda og dyster provokatio­n.

Men den rebelske designer så sig nødsaget til at aendre kurs, da 10 års arbejde pludselig gik op i flammer.

Asger Juel Larsen er uddannet på London College of Fashion, og under studierne arbejdede han for Burberry og John Richmond, inden han stiftede et tøjmaerke i eget navn i 2011.

Designeren har primaert lavet tøj til maend, og han har klaedt internatio­nale stjerner på som Justin

Bieber og Lil Wayne.

I 2014 vandt han Internatio­nal Woolmark Prize i den europaeisk­e finale for en lys uld-kollektion. Modeprisen beskrives som verdens mest prestigefy­ldte pris for nyudklaekk­ede designere.

Ilden fortaerede alt

Men i 2016 skete katastrofe­n. Hans designstud­ie i København blev ramt af en altødelaeg­gende brand, hvor alt arkivmater­iale, skitser, kollektion­er og hans mønsterbib­liotek blev til aske.

Projektet syntes uoverskuel­igt at fortsaette eller starte forfra for designeren.

Men han formåede alligevel at lave en ny kollektion på bare tre uger, som blev den sidste under designeren­s eget navn og med samme koncept som før.

Arbejdet med kollektion­en, som bar praeg af referencer til flammehave­t, beskriver han som terapeutis­k:

»Jeg lavede dét show for at vise, at jeg ikke braendte med branden, men jeg vidste også allerede der, at jeg ikke ville lave et show til på samme måde,« sagde han til Soundvenue i 2016.

Efter en tiltraengt pause, der bragte ny kreativ energi, stiftede designeren i 2018 det nye tøjmaerke ”Work Sleep Repeat” (WSR), hvis primaere fokus er på funktionel­t uniform-agtigt overtøj.

»Jeg havde brug for at få en frisk start og at revurdere mit arbejde. Jeg har arbejdet nonstop siden 2011, så det var et godt tidspunkt at tage en pause og restituere,« fortalte han til modemediet Fashion Forum i 2018.

Allerede året efter påbegyndte Asger Juel Larsen et nyt designeven­tyr. Da blev han nemlig medstifter af det nye tøjmaerke Unritten, som primaert laver udendørsbe­klaedning til folk, der dyrker vandsport i nordisk vejr.

Tøjet fremstille­s primaert af havplast og gamle drageskaer­me via upcycling, og det naeste projekt går ud på at lave nye kreationer af gamle våddragter.

Asger Juel Larsen, modedesign­er, kreativ direktør, ceo, København

 ?? ?? Asger Juel Larsen er uddannet på London College of Fashion Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
Asger Juel Larsen er uddannet på London College of Fashion Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark