Jyllands-Posten

John Goodman er mere end Roseannes mand

John Goodman kan lave langt mere end sitcom-komedier. Han blev folkekaer i serien ”Roseanne” og har siden vist sit vaerd på det store laerred.

-

Da den amerikansk­e komedieser­ie ”Roseanne” var bedst, var det den mest populaere serie i USA. En serie om en hvid arbejderfa­milie, hvor pengene er små, men humøret højt. Problemer som i andre familier, men holder man sammen og elsker hinanden, så går det.

Skuespille­ren John Goodman var familiefar­en, Dan Conner. En tryg og god far med en afslappet humor og en stor appetit.

Det kunne ses på ham. Han var kaempestor, og det var den størrelse, der fulgte med Goodman i hans roller i tiden efter ni år med ”Roseanne” i 1998. Nu naesten 25 år senere er John Goodman ved at vaere en aeldre herre.

I flere interview har han talt om sine problemer med vaegten, for det var ikke givet, at han ville nå at opleve sin 70-års fødselsdag, kan man forstå.

I årene efter ”Roseanne” overspiste han. Og han drak. Og han tog på.

»Jeg var – for at vaere helt aerlig – i rigtig dårlig form,« sagde han i december i et interview med People.com.

»Jeg havde en meget dårlig karakter. Jeg ville hele tiden have mere af noget. Der var en tomhed inde i mig. Det har jeg stadig, men nu ved jeg, hvad det er. Jeg anerkender det, men nu er det ikke nødvendigt for mig at fylde tomheden med en kotelet eller en drink.«

Da han passerede 50 år, begyndte han at gøre sit liv op. Det er 20 år siden, og han er nu omkring 90 kg lettere end dengang.

Det har ikke vaeret en lige linje, hvor kiloene er raslet af og ikke kommet på igen. Der har vaeret opog nedture, men i de senere år har han holdt vaegten.

Han gav sig selv et løfte dengang.

»Jeg vil hellere vaere sund, og man så griner af mig, end overvaegti­g, og man så griner af mig,« sagde han i januar i et interview med Newsweek.

Så John Goodman spiser mindre og sundere og er faerdig med alkohol. Og han har også fået succes på det hvide laerred efter tiden med ”Roseanne”.

Blandt de mest kendte film er ”The Flintstone­s” fra 1994, ”Blues Brothers 2000” fra 1998 og ”The Big Lebowski” fra samme år og ”Monuments Men” fra 2014. Desuden har han spillet med i en stribe tvserier. John Goodman har siden 1989 vaeret gift med Annabeth Hartzog. Parret har en datter.

John Goodman, skuespille­r, USA

 ?? ?? John Goodman havde stor succes i tv-serien ”Roseanne”. Men han viste også sit talent i en raekke film. Arkivfoto: Robyn Beck
John Goodman havde stor succes i tv-serien ”Roseanne”. Men han viste også sit talent i en raekke film. Arkivfoto: Robyn Beck

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark