Jyllands-Posten

Efter granskning af byggesager for snyd: Boligforen­ing har sendt en sag for 2 mio. kr. videre til politiet

Østjysk Bolig har overdraget mulig svindel for yderligere 2 mio. kr. i byggesager til politiet, oplyser boligforen­ingens direktør.

- JONAS HVID ESBEN LARSEN MIKKELSEN jonas.hvid@jp.dk Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Granskning­en af, hvorvidt der er blevet svindlet i byggesager i boligforen­ingen Østjysk Bolig, har tilsynelad­ende båret frugt.

I en revisionsr­apport til boligforen­ingens 2020-regnskab konstatere­de Deloitte, at der var blevet bogført udgifter af »privatlign­ende karakter« under en stor renovering af boligforen­ingens afdeling Ryhaven og et sandsynlig­t overforbru­g på 1,7 mio. kr. Det sparkede gang i en bredere undersøgel­se af byggesager tilbage til 2011 i samarbejde mellem Østjysk Bolig, Østjylland­s Politi og Deloitte.Der har vaeret mere at komme efter end de 1,7 mio. kr. i Ryhaven-sagen, oplyser Mariane Toft-Dallgaard, konstituer­et direktør for Østjysk Bolig, som er ramt af en historisk stor svindelsag med mulig snyd for op mod 20 mio. kr.

»Vi har fundet noget, som har gjort, at vi også lige skulle have det forbi politiet. Vi har givet en sag videre for omkring 2 mio. kr.,« siger Mariane Toft-Dallgaard, der ikke vil fortaelle, hvad sagen drejer sig om.

»Om det hele bliver medtaget af politiet, ved jeg ikke,« understreg­er hun.

Som beskrevet i marts i JP Aarhus vil Mariane Toft-Dallgaard ikke gå i detaljer med fundene i Ryhavens renovering­ssag, eller hvad der bliver kigget efter i de aeldre sager. Dengang ønskede hun heller ikke at fortaelle, hvor mange byggesager der skulle granskes, men forklarede, at de kunne taelles på en hånd og har den faellesnae­vner, at en bestemt person har vaeret involveret.

Vi har fundet noget, som har gjort, at vi også lige skulle have det forbi politiet. Vi har givet en sag videre for omkring 2 mio. kr., MARIANE TOFT-DALLGAARD, KONSTITUER­ET DIREKTØR FOR ØSTJYSK BOLIG

I Østjysk Boligs beretning for 2020, der udkom i december, står der følgende om renovering­ssagen i Ryhaven:

»I en afsluttet byggesag undersøges der udgifter for 1,7 mio. kr., som er udbetalt til en leverandør, uden at der p.t. kan gøres rede for, hvilket arbejde der er udført.«

Virksomhed­en Scandi Byg havde totalentre­prisen på renovering­en af Ryhaven, men Mariane Toft-Dallgaard afviser, at der henvises til Scandi Byg i beretninge­n. Hun vil dog ikke afsløre, hvilken anden leverandør der er tale om.

Østjysk Bolig har vaeret i vaelten siden efteråret 2020, da det blev meldt ud, at der var en mistanke om svindel for 370.000 kr. i boligforen­ingen. Sagen voksede gevaldigt – og kom som et chok for den almene boligbranc­he og politikere i Aarhus, da en advokatund­ersøgelse i april i fjor opjustered­e beløbet til »mindst 15-20 mio. kr.«.

JP Aarhus har siden afdaekket, at adskillige personer er blevet sigtet i sagen, samt at Danmarks største entreprenø­rvirksomhe­d, Aarsleffko­ncernen, er indblandet via sit dattersels­kab Dan Jord A/S, som mistaenkes for at vaere involveret i returkommi­ssion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark