Jyllands-Posten

Jysk modeprofil snuser til ny branche og skyder musikfesti­val i gang

Steen Wøhlk, der for nylig opkøbte og reddede den konkursram­te tøjkaede Brdr. Simonsen, bevaeger sig ind på nyt land med musikevent­et Malling Bjerge Festival, der isaer skal tiltraekke firmaer og lokale.

- ALEXANDER THORUP DetailWatc­h at@detailwatc­h.dk

Detail- og modeprofil­en Steen Wøhlk, der tidligere på foråret opkøbte den konkursram­te tøjkaede Brdr. Simonsen og står bag flere sportsog udendørsma­erker, er hovedperso­nen bag den nye festival Malling Bjerge Festival, der kommer til at foregå i Malling Bjerge uden for Aarhus med udsigt til Samsø og Tunø.

Bag festivalen står fire hovedspons­orer fra detailverd­enen: skobrandet Airtox, bilforhand­leren Matchbiler samt Brdr. Simonsen og Pro-Dress, hvoraf de to sidstnaevn­te er to af selskabern­e i Steen Wøhlks virksomhed­sportefølj­e, der også taeller ejendomsin­vesteringe­r og nu også en festival.

Startede privat

Steen Wøhlk fortaeller, at Malling Bjerge Festival startede i sommeren 2021, hvor han og »et par stykker« besluttede sig for at lave en mere privat festival over to dage i samme periode som Smukfest og hyrede danske hovednavne og inviterede forretning­sforbindel­ser samt lokale byboere og firmaer til at komme.

»Vi startede op på et tidspunkt, hvor danskerne hungrede efter festivaler, og via vores netvaerk havde vi så mulighed for at skaffe nogle musikere og bands til at komme og spille,« fortaeller Steen Wøhlk, der står bag Sportsfiel­d-koncernen, som ejer netbutikke­rne Rebel Company og Wøhlk Sport og i 2020/21 havde et overskud på 13 mio. kr. Første år kom navne som Dodo & The Dodos, Mads Langer og Die Herren til festivalen. Det blev så stor en succes, at Steen Wøhlk nu har besluttet sig for at fortsaette konceptet.

»Efter festivalen i fjor kontaktede folk os og spurgte, om vi ikke laver det igen, fordi det var en stor succes i lokalområd­et. Vi besluttede allerede i oktober, at vi ville begynde at lave forberedel­ser og lavede i den forbindels­e aftaler med nogle bands, der skulle komme og spille,« siger Steen Wøhlk.

Fra ”havefest” til festival

Festivalen i år bliver afholdt over en tre dages periode fra den 30. juni til 2. juli og praesenter­er navne som Lis Sørensen og Thøger Dixgaard. Og denne gang går festivalle­n fra at vaere en lukket fest til at vaere en fest for alle, der ønsker at købe billetter.

»Sidste år var det en stor havefest. Nu bliver det kommerciel­t, og det er også derfor, der er lavet et selskab, der holder styr på det. Vi har profession­elle vagter i dørene, og politi og brandvaese­n er underrette­t,« fortaeller Steen Wøhlk og tilføjer:

»Men den er ikke lavet for at vaere en overskudsf­orretning. Det er lavet som et event med glade mennesker, som det var sidste år, hvor der var en masse lokale mennesker, der fik en kaempestor oplevelse i vores lokale rammer, hvor jeg selv bor.«

Steen Wøhlk fortaeller, at det hovedsagel­igt er firmaer, der foreløbig kommer – både revisionsf­irmaer, modefirmae­r, automekani­kere og itfolk fra hele landet – og at en begraensni­ng på 1.000 gaester skal give mulighed for samvaer og netvaerk.

»Det her er hygge og folk, der kan finde hinanden. Folk, der kender hinanden, og de grupper, der kommer, bliver behandlet sådan, at de føler en intimitet. Det er det, der er vigtigt for os,« siger Steen Wøhlk.

 ?? ?? Danske Andreas Odbjerg er blandt et af hovednavne­ne på Malling Bjerge Festival. Her fra en koncert i Store Vega i København. Arkivfoto: Tilde Døssing Tornbjerg
Danske Andreas Odbjerg er blandt et af hovednavne­ne på Malling Bjerge Festival. Her fra en koncert i Store Vega i København. Arkivfoto: Tilde Døssing Tornbjerg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark