Jyllands-Posten

Kom helt taet på vikingerne på Moesgaard Museum

Få sanserne fyldt op og kom helt taet på vikingetid­en med oplevelser for både børn og voksne på Moesgård Museum tre dage i sommerferi­en.

-

Oplev vikingetid­en helt taet på, når Moesgaard Museum inviterer til Vikingedag­e ved Moesgaard Strand fra den 28. juli til 31. juli.

Her kan besøgende udforske vikingetid­ens autentiske liv, håndvaerk, handel, mad, lege, sagn og musik og derudover lytte, smage, dufte, prøve og føle sig igennem oplevelser­ne på lejrpladse­n, står der i en pressemedd­elelse fra museet.

Der bliver mulighed for at deltage i mange forskellig­e aktivitete­r og laere en masse om vikingerne­s liv – blandt andet slå ild, bage brød, danse, lege vikingeleg­e, høre sagn og sagaer, se og prøve vikingetid­ens vaerktøj og opleve vikingerne­s heste helt taet på. Vikingerne på pladsen vil fortaelle, vise frem og demonstrer­e, mens der skal slagtes, flås og plukkes, smeden arbejder ved sin esse og viser sit håndvaerk frem, og der skal laves laederarbe­jde, plantefarv­ning, keramik og glasperler. Der bliver også mulighed for at følge et vikingemål­tid fra råvarer til faerdig ret, som man naturligvi­s også kan smage.

Vikingedag­ene afløser det tidligere Vikingetra­ef, som har måttet aflyses to somre i traek på grund af coronaepid­emien. Den ufrivillig­e pause har Moesgaard Museum brugt til at nytaenkte formidling­en og aktivitete­rne på pladsen og til at relancere vikingeeve­nten med nyt indhold og navn.

»Vi har brugt de forrige års aflysninge­r til at udvikle på indholdet af Vikingedag­ene, så vi nu kan give både børn og voksne en endnu bedre oplevelse ved at komme helt taet på livet i vikingetid­en og ikke kun vaere tilskuere.

Vi glaeder os rigtig meget til igen at dele duften af bål og lyden af vikingerne­s vaerktøj med vores gaester på den helt unikke lejrplads ved Moesgaard Strand,« siger projektche­f ved Moesgaard

Museum, Niels Kier Rye.Vikingelej­ren er åben hver dag kl. 10-17.

 ?? ?? Vikingedag­ene afløser det tidligere Vikingetra­ef ved Moesgaard Strand. Foto: Benjamin Nørskov
Vikingedag­ene afløser det tidligere Vikingetra­ef ved Moesgaard Strand. Foto: Benjamin Nørskov

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark