Jyllands-Posten

Stilsikker og stensikker succes fra Sota Sushi

Vi var sultne og havde bestilt menuen til to med navnet Sota Special 4.0.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

Det var sushi med forhindrin­ger.

Ikke at det på nogen måde kunne laegges Sota Sushi Bar til last. Faktisk – og det er jo altid vildt aergerligt at skulle indrømme – var det noget, jeg udmaerket vidste, men i momentet aldeles havde glemt.

Det viste sig således, at vejen til Sota Sushi Bar bød på lidt forhindrin­ger, når transportm­idlet var bil. Og det var det.

Først stødte vi på en spaerret Jyllands Allé. Nå ja, det var jo fordi, Thomas Helmig senere på aftenen skulle feje benene vaek under 30.000 gaester i Ceres Park – det havde jeg godt laest om i avisen.

Derefter stødte vi på en spaerret Frederiks Allé. Nå ja, det var jo fordi, 12.000 løbere indtog byen til Bestseller Aarhus City Halvmarath­on – det havde jeg også laest om i avisen.

Sidste forhindrin­g var en spaerret Vestergade. Nå ja, her var man jo i gang med årets Vestergade­fest – jo, jo … det havde jeg også laest om i avisen.

På baggrund af min korte gåtur gennem Vestergade tillader jeg mig at konkludere, at festen var en succes. Der var i hvert fald pakket med mennesker, vejret var godt, og der var fem fadøl for 150 kr.

Fremme ved takeawayud­leveringen ved Sota Sushi Bar fik jeg kortvarigt lejlighed til at se køkkenet i funktion, og det, jeg så, virkede vaeldig effektivt. Kortvarigt var det, fordi min mad stod pakket og klar. Tak for det og farvel.

Vi var sultne og havde bestilt menuen til to med navnet Sota Special 4.0. Den består ifølge menukortet af snack, to stk. kalvemørbr­ad grillspyd, to stk. yakitori, fire stk. laks sashimi og 28 stk. blandet sushi. Nå ja, jeg havde også ladet mig friste af to stk. bao med kylling.

Lad mig indlede med at uddele seks stensikre stjerner for den måde, maden praesenter­ede sig, da vi lukkede op for herlighede­rne. Alt stod snorlige, og det var en fornøjelse at se, hvordan der var lagt omhu i alle detaljer. Så var der lige pyntet af med skovsyrebl­ade her, og så var der lige tilføjet et omhyggelig­t drys rogn der.

Vi begyndte med kalvemørbr­aden, der ikke var på grillspyd, men var skåret i skiver og lå i en kraftig skysauce, der var tilføjet et snert af syre og pyntet med spaede røde salater. Sikke en start – og ja, hvis man er ihaerdig nok, kan man godt spise skysauce med pinde. Vi skulle have det hele med.

Vores yakitori var også en fornøjelse både at se på og spise. De glinsende spyd var pyntet af med chilimayo, sesamfrø og fintsnitte­t forårsløg. Teriyaki-marinaden sendte måske kyllingen lige rigeligt til den søde side, men vi havde alt i alt fået en flot, flot servering.

Vores tilføjede bao med kylling havde til gengaeld den perfekte balance. Også her var kyllingen med teriyaki, men i den bløde bao lå også et udvalg af syltede, sprøde grøntsager, blød mayo og det hele var toppet med frisk koriander.

Når man vaelger blandet sushi efter kokkens valg, er det altid lidt en lotterised­del. Jeg har tidligere oplevet at traekke nitter, når det viste sig, at kokkens fantasi mest rakte til nigiri og hoso maki med et meget lidt varieret indhold.

Sådan var det ikke hos Sota Sushi Bar, her var gevinst. Sikke et imponerend­e afvekslend­e udvalg, der var blevet os til del.

Jeg naevner lige et par stykker fra udvalget: Sota sake er en kaburi maki med kammusling, japansk mayo, lime, sukkeraert­er, toppet med flammegril­let laks,

Kokkens fantasi rakte heldigvis til et flot udvalg af kaburi maki.

Vi fik blandt andet også gunkan med skaldyrsmi­x og med spicy tuna.

blandede løg, sort peber og yuzu goma sauce. Der var også spicy salmon: Også en kaburi maki med laks, agurk, spicy sauce, masago-rogn, perleløg, chili, dild, toppet med flammegril­let laks og pyntet med skovsyre.

Og der var mange flere, og der var ikke noget af det, der ikke var godt. Inden afrundinge­n skal jeg dog lige naevne, at vi også blev forkaelet med fire velsmagend­e gunkan, der der den type sushi, der holdes sammen med en tynd skive agurk og fyldet placeret på toppen. Her fik vi to stk. med spicy tuna – og den var faktisk spicy – og vi fik to stk. med velsmagend­e blød skaldyrsmi­x. Vi var glade.

Prismaessi­gt er vi helt sikkert i den høje ende, hvad angår aftenens mad, men sushi er og bliver den dyre måde at spise takeaway på. Når man så får en kvalitet, som det vi sad med, er det mere til at forstå, og aftenens servering viser med al tydelighed, at der er mere til sushi end lidt ris og en skive fisk.

Det var således ikke kun på Ceres Arena og i Vestergade, der blev holdt fest denne aften i juni. Hjemme ved spiseborde­t holdt vi vores helt egen Sota Sushi-fest – og den var god.

Madens udtryk ved udpakning

Pris i forhold til maengde

Pris i forhold til kvalitet

Den samlede oplevelse

 ?? ?? Bag facaden af Sota Sushi Bar i Vestergade gemmer sig en fantastisk madoplevel­se. Foto: Brian Karmark
Bag facaden af Sota Sushi Bar i Vestergade gemmer sig en fantastisk madoplevel­se. Foto: Brian Karmark
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark