Jyllands-Posten

AGF-spillerne har ikke »haft lange møder« om krisen

Jesper Hansen vil kaste den seneste saeson i skraldespa­nden, men krisen skal bruges som referencep­unkt i fremtiden, mener han.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Du kender det sikkert fra dig selv. Måske har du haft en dårlig periode på arbejdet, måske har du selv tabt en fodboldkam­p, eller måske har du bare tabt i et spil 500 til din aerkerival i familien.

Men uanset hvilket scenarie du har oplevet, kan du nok ikke sige dig fri for at gå og gruble over tingene de naeste dage. Hvordan kunne du tabe? Hvad gik galt? Hvad kunne du have gjort anderledes? Hvorfor gjorde du sådan her og ikke sådan der?

Og naeste gang du står i samme situation, vil minderne fra sidst givetvis dukke op i dit hoved. Skal det nu gå skidt igen?

De tanker skal AGF-spillerne

forsøge at laegge fra sig, nu hvor den kommende saeson står for døren. Torsdag startede spillerne med at traene igen, i første omgang udelukkend­e fysisk traening, men spillerne er i så god form, at bolden snart kommer i spil, har cheftraene­r Uwe Rösler forklaret.

Men der venter også et mentalt arbejde efter seneste saeson. AGF havde en målsaetnin­g om at komme i topseks, men i stedet endte klubben i et nedrykning­sspil, hvor syvendepla­dsen så blev målet. Men som saesonen skred frem, røg AGF blot laengere og laengere ned i tabellen. Faktisk så langt, at man begyndte at tale nedrykning.

Selv om AGF kun vandt forårets første kamp og ikke fik en sejr i de sidste 14 kampe, som bød på otte nederlag, endte klubben alligevel med at overleve i landets bedste raekke med et enkelt point mere end Vejle.

Der var krise i AGF, og det har målmand Jesper Hansen forholdt sig til.

»Jeg har brugt ferien på at reflektere over, hvordan min første saeson i klubben gik. Jeg skal tage nogle ting videre og aendre på småting, men ellers skal den i glemmeboge­n. Vi er nødt til at lukke saesonen ned, for det var ikke godt. Vi skal kigge fremad,« siger han.

Har du gjort noget konkret for at komme mentalt videre?

»Jeg tror, jeg kommer videre helt naturligt. Det er det samme, som når man laver en målgivende fejl i en kamp, for der skal man også hurtigt videre. Nogle gange skal vi bruge det som en reference, hvis vi kommer i lignende situatione­r i fremtiden. Vi skal give den en skalle, imponere den nye traener og aendre vores mindset, så vi ikke taenker for meget over nedturen.

Snak ud

I den forgangne uge fortalte Kristoffer Henriksen, sportspsyk­ologisk konsulent hos Team Danmark, at det er vigtigt at snakke ud i truppen, så hver enkelt spiller ikke laver sin egen analyse og opbygger sin egen sandhed af, hvorfor holdet endte i krisen.

»Man skal finde en faelles knage at haenge det op på og finde nogle punkter, som i faellesska­b skal forbedres. Mange gange er det små marginaler. Man vil kunne finde mange kampe, hvor de akkurat er tippet den forkerte vej. Nederlag er ikke altid et udtryk for niveaufors­kel, men at tingene bare er gået den forkerte vej,« sagde han til JP Aarhus.

Jesper Hansen, har I fået snakket ud i truppen?

»I truppen har vi ikke haft lange møder. Også i løbet af sidste saeson havde vi nogle ønsker, som Stig har haft samtaler med spillerne om. Jeg ved, at det er noget, Stig har taenkt over i processen med at ansaette en ny traener. Der er nogle ting, som skal forbedres, og traenertea­met prøver at lave nogle nye ting for os, f.eks. med mere individuel feedback, som de yngre spillere har ønsket. Jeg har ikke selv haft specielle ønsker. For mit vedkommend­e kører det fint.«

Topseks

Som bekendt blev David Nielsen fyret som cheftraene­r ved udgangen af seneste saeson, mens Uwe Rösler er ny styrmand. Jesper Hansen kender faktisk lidt til tyskeren, som stod i spidsen for Malmö FF, der sendte FC Midtjyllan­d ud af europaeisk kvalifikat­ionsspil i 2018. Han mener, at Rösler kan ruske op i tingene.

»Jeg forventer, at det kommer forandring­er, og det skal der til. Vi skal forløse potentiale­t, og det glaeder vi os til at opleve. Jeg er optimistis­k omkring, at vi nok skal kunne ramme topseks, hvis vi laerer af den forgangne saeson.«

Jeg tror, at jeg kommer videre helt naturligt. JESPER HANSEN, AGF-MÅLMAND

 ?? ?? Jesper Hansen var fast mand for AGF i seneste saeson, men i den sidste kamp var han baenket. Foto: Jens Dresling
Jesper Hansen var fast mand for AGF i seneste saeson, men i den sidste kamp var han baenket. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark