Jyllands-Posten

Seniorerne i golfklubbe­n spiller uforstyrre­t videre trods mere corona

For mange af Skanderbor­g Golfklubs ”senior section”-medlemmer er corona en saga blot. Trods stigende smitte havde de onsdag formiddag andre ting at snakke om.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Den første fadøl bliver skaenket i Skanderbor­g Golfklub klokken 12.15.

”Senior section” er en turnering, der afholdes for medlemmer over 60 år hver onsdag. De har vaeret i gang med at spille siden kl. 7 om morgenen, og nu skal dagens strabadser på golfbanen lige vendes.

Ikke alle fra golfklubbe­n er kommet ind fra banerne endnu, men dem, der er, har sat sig ved bordene og snakker lystigt om, hvordan dagens golfspil er gået.

Hvad der ikke bliver snakket om, er regeringen­s coronapres­semøde. Som i slet ikke.

»Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke skaenket har det en tanke, mens vi har gået derude. Havde det vaeret for to år siden, havde jeg nok siddet foran fjernsynet og ikke ude på golfbanen, men det lyder jo ikke til, at situatione­n er så alvorlig,« siger den 74-årige Aase Sejersen, som understreg­er, at corona ikke bekymrer hende.

Ude på banen har hun ladet telefonen ligge i lommen, men hvis hun havde trukket den op og tjekket sin foretrukne nyhedsapp, ville hun kunne blive opdateret på en coronasitu­ationen i Danmark.

Men lige nu har Aase Sejersen og de andre medlemmer for travlt med at snakke, for nu kommer tartelette­rne på bordet, og så skal der ikke snakkes boostersti­k eller coronabeky­mring.

Ikke så farligt

I et mødelokale taet på, hvor de andre medlemmer nu har sat sig til rette, sidder den 72årige Svend Erik Valde og den 76-årige Thorkild Rølby.

Begge er de bøjet ind over et bord for at notere dagens resultater på golfbanen og overraekke praemier til dagens bedste spillere.

»Jeg har som sådan ikke bidt maerke i coronasitu­ationen. Vi taenker stadig over det i klubben, hvor vi jo har sprit til haenderne og beder folk om at vaske haender, efter de har vaeret ude, men personligt er jeg ikke så bekymret,« siger Svend Erik Valde.

Tirsdag meddelte Sundhedsmi­nisteriet

om kraftig stigning i smittetilf­aelde, men heller ikke dette ser ud til at have en indflydels­e på de to medlemmer.

»Ud fra, hvad jeg kan laese mig til, er varianten ikke lige så farlig, som man havde frygtet, og hvis vi passer på, kan vi jo vaere heldige at undgå smitten. Ellers må vi tage det, som det kommer,« siger Thorkild Rølby, som selv har vaeret smittet med corona to gange.

Sygdom gør udfaldet

»Jeg skal bede om en fadøl, og det skal vaere en classic,« forklarer den 71-årige Niels Dalgaard Olesen til tjeneren bag baren.

Han er kommet som en af de sidste og vil lige nå at få bestilt en fadøl inden praemieove­rraekkelse­n.

Nu er så mange medlemmer ankommet til klubhusets borde, at de må rykke sammen og sidde taet, hvis der skal vaere plads til Niels Dalgaard Olesen.

Der bliver rykket en ekstra stol hen til bordet, og han saetter sig tungt i saedet.

Faktisk er alle borde og stole nu optaget.

Modsat Aase Sejersen havde han sin telefon ved hånden, mens han spillede de 18 huller.

Det skyldes, at han netop er kommet ud af et kraeftforl­øb mod modermaerk­ekraeft. Han spritter derfor stadig af og er ikke meget for at dele kram ud, selv om han nu heller ikke var meget for det i forvejen.

»Jeg skal passe på mig selv, mit immunforsv­ar er stadig svaekket, så det er rimeligvis en af årsagerne til, at jeg taenker mere over det end andre.«

Til gengaeld haefter han sig ligesom Thorkild Rølby ved, at varianten ikke ser ud til at give et alvorligt sygdomsfor­løb.

»Jeg tror mange her taenker, at de ikke gider at høre på det mere og ignorerer og negligerer det. Men så alligevel faldt snakken på det her, da vi stod derude og skulle vente. Havde det vaeret for to år siden, havde det nok fyldt rigtig meget, men nu fylder det langtfra hos alle,« siger han.

Vi taenker stadig over det i klubben, hvor vi jo har sprit til haenderne og beder folk om at vaske haender, efter de har vaeret ude, men personligt er jeg ikke så bekymret. SVEND ERIK VALDE, MEDLEM AF SKANDERBOR­G GOLFKLUB.

 ?? ?? Den 74-årige Aase Sejersen (forrest) leder Birger Ravn (th.) og Kurt Justesen (tv.) tilbage til klubhuset efter dagens golfrunde. Ingen af de tre er påvirket af coronasitu­ationen. Foto: Mads Andreas Frost.
Den 74-årige Aase Sejersen (forrest) leder Birger Ravn (th.) og Kurt Justesen (tv.) tilbage til klubhuset efter dagens golfrunde. Ingen af de tre er påvirket af coronasitu­ationen. Foto: Mads Andreas Frost.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark