Jyllands-Posten

Støjberg vil tilbage til 00’erne

-

Fortsat fra forsiden

Det er naturligvi­s ikke underligt, at Inger Støjberg i manges øjne kaedes taet sammen med Dansk Folkeparti. Hendes udlaending­epolitiske retorik er blevet skarpere og skarpere igennem mange år, og internt i Venstre blev hun i de senere år efterhånde­n set som en rendyrket DF’er i forklaedni­ng.

Det indtryk blev kun bekraeftet efter hendes udmeldelse af Venstre sidste år, hvor hun i månedsvis var involveret i en intim flirt med både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Nye Borgerlige førte store kampagner for hende under overskrift­en ”Danskerne støtter Støjberg”, og derudover var hun laenge en seriøs kandidat til at overtage formandspo­sten i Dansk Folkeparti, efter at Kristian Thulesen Dahl gik af. Kun den hårde rigsretsdo­m i december satte en stopper for de planer.

Sidenhen har hun også anbefalet et nej ved folkeafste­mningen om EU-forsvarsfo­rbeholdet og ført kampagne sammen med Kristian Thulesen Dahl.

Et reduceret EU

Men alligevel er der også vaesentlig­e forskelle. På EUpolitikk­en har Støjberg f.eks. undladt at tage det samme skridt, som både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har taget i den regulaere EUmodstand, men har blot sagt, at hun ønsker et »reduceret EU, der bygger på de oprindelig­e planer for EF-samarbejde­t«.

Hun har kaldt sig »borgerlig helt ud til fingerspid­serne« og har vaeret arg modstander af enhver tanke om et regeringss­amarbejde ind over midten i dansk politik. På de indre linjer, da det blev foreslået af hendes davaerende partiforma­nd, Lars Løkke Rasmussen, i 2019. Og så nu, hvor idéen i denne måned er blevet luftet af den nuvaerende statsminis­ter, Mette Frederikse­n. Og det er så godt som umuligt at forestille sig Støjberg praesenter­e faelles politiske dagsordene­r i en sofa sammen med Mette Frederikse­n, på samme måde som Kristian Thulesen Dahl gjorde det, da han var DF-formand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark