Jyllands-Posten

Anderlecht, Club Brugge og Hansa Rostock skal skaerpe danske klubber

Tjek her, hvornår dit favorithol­d spiller testkampe frem mod en ny saeson i Superligae­n.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Er den nye kroatiske målmand Josip Posavec med for AaB? Hvordan viser AGF sig frem under den tyske traener Uwe Rösler? Kan drengene fra Silkeborg slå kultklubbe­n Sct. Pauli i Tønder? Mon Randers FC klarer sig uden Vito Hammershøy-Mistrati, der er solgt til rumaenske Cluj?

Svarene kommer dumpende undervejs i de kommende uger. Fredag den 15. juli laegger FC Midtjyllan­d og Randers FC ud, når den nye saeson i dansk fodbolds bedste raekke piftes i gang. Indtil da skal de 12 klubber, syv jyske, fire københavns­ke og en fynsk, gennem en stribe traeningsp­as samt flere testkampe, hvoraf en del er mod udenlandsk­e klubber.

Halvdelen af klubberne har valgt at tage på traeningsl­ejre i udlandet. Således skal mestrene fra FC København, vicemestre­ne fra FC Midtjyllan­d samt Randers FC til Holland, det samme har FC Nordsjaell­and på programmet. AaB rejser et smut til Polen, mens Brøndby tager en tur til Tyskland.

Som det eneste hold fra sidste saesons topseks skal Randers FC ikke i kamp mod større udenlandsk­e klubber.

»Vi prøver altid at lave en kamp mod et udenlandsk hold. Vi har mødt Holstein Kiel og Hamburger SV, der presser os. Det er inspireren­de. Vi ville gerne have mødt et svensk eller norsk hold, men de er i gang med deres saesoner. Vi har i løbet af foråret spillet tre kampe mod de samme danske hold, og så er der ikke grund til at møde dem igen nu,« siger Thomas Thomasberg, cheftraene­r i Randers FC, der i stedet skal spille mod Helsingør, Viborg og Vendsyssel, to af klubberne fra den naestbedst­e danske raekke.

»Jeg ville måske godt have haft en modstander af lidt højere kaliber, da vi skal i gang i Superligae­n med en kamp på udebane mod FC Midtjyllan­d i første kamp,« siger han.

Er du ikke nervøs for, om I bliver matchet hårdt nok?

»Nej, slet ikke. Helsingør og Viborg er fine modstander­e. Var det Vejle eller AaB, havde det lydt af mere, men forskellen er minimal. Vi ser ind i en saeson, hvor alt er åbent, når vi ser bort fra FC København og FC Midtjyllan­d. Sidste saesons oprykkere var måske bedre end dem, der er kommet op nu, men man kan alligevel blive overrasket. Vi kan blive alt fra nummer 3 til nummer 12. Og det er vi ikke de eneste, der kan,« siger han:

»Ud over den sidste testkamp, er der ikke noget, du kan holde skjult. Det har jeg ingen problemer med. Modstander­ne skal nok finde ud af, hvad vi gør. Og det er noget helt andet, når turneringe­n går i gang. Vi spiller for at vinde testkampen­e, men når den første ligakamp er spillet, er traeningsk­ampene i grove traek ligegyldig­e. Vi vil gerne skabe en kultur, hvor det handler om at øve sig i at vinde.«

I har sagt farvel til Vito Hammershøy-Mistrati og Simon Piesinger, er det en svaer fase, I skal igennem?

»Jeg er lidt i tvivl. Det er to spillere, der har vaeret med i stort set alle minutter i de seneste tre saesoner for os. Der er naesten 100 superligak­ampe i begge to, der er vaek. Og det er to centrale spillere. Men jeg tror på, at vi har en staerk trup og kultur, der kan baere os igennem. Det er sundt nok, at der bliver skiftet lidt ud i en trup. Det er to markante skikkelser, vi har i stedet fået Adam Andersson og Edgar Babayan ind, og så har vi i foråret stillet op uden to angribere i Marvin Egho og Alhaji Kamara, der døjede med skader. Dem skal vi have i gang igen,« siger han.

»I vinter mistede vi Erik Marxen, og nu er Simon Piesinger rejst. De to dannede midterfors­var for os laenge. Det er nok det største spørgsmål, vi skal have besvaret. Om overgangen er svaer, får vi svar på efter de første femseks runder af Superligae­n.«

Her er listen over superligak­lubbernes testkampe:

AC Horsens:

Lørdag den 2. juli: OB-AC Horsens Lørdag den 9. juli: Viborg-AC Horsens

AGF:

Lørdag den 25. juni: AGF-AaB

Lørdag den 2. juli: Brøndby-AGF Fredag den 8. juli: AGF-Sønderjysk­e

AaB:

Lørdag den 25. juni: AGF-AaB

Torsdag den 30. juni: FC Midtjyllan­d-AaB

Traeningsl­ejr: den 3.-10. juli i Polen Tirsdag den 5. juli:

KS Warta Poznan-AaB Lørdag den 9. juli: Górnik Zabrze-AaB

FC Midtjyllan­d:

Lørdag den 25. juni:

FC Midtjyllan­d-OB Torsdag den 30. juni:

FC Midtjyllan­d-AaB Traeningsl­ejr: den 3.-10. juli i Holland Lørdag den 9. juli:

KAA Gent-FC Midtjyllan­d den 28-30. juni i Tønder: Fredag den 1. juli:

Sct. Pauli-Silkeborg Lørdag den 9. juli: Holstein Kiel-Silkeborg

OB:

Lørdag den 25. juni: FC Midtjyllan­d- OB Lørdag den 2. juli: OB-AC Horsens Lørdag den 9. juli: OB-Vejle

 ?? ?? Thomas Thomasberg og Randers FC indleder saesonen ude mod FC Midtjyllan­d den 15. juli.
Foto: Claus Bonnerup
/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg og Randers FC indleder saesonen ude mod FC Midtjyllan­d den 15. juli. Foto: Claus Bonnerup /Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark