Jyllands-Posten

De røde vil ikke selv have vindmøller­ne

-

De røde partier og Det Radikale Venstre har råbt op om miljøet og grøn energi, men hvornår begynder de aktivt at gøre noget selv? Tidligere har regeringen foreslået et stort vindmølleo­mråde ude i Nordsøen. Det vil vaere tåbeligt at bruge en masse unødig energi på at sejle eller flyve til området, når der er masser af plads på land. Senest har regeringen meldt ud, at massevis af landbrugsj­ord skal plastres til med solceller og vindmøller. Det er forkert i en tid, hvor der kan komme mangel på korn.

Jeg er fuldstaend­ig enig i, at vi i Danmark – og for den sags skyld i alle de rige lande – skal producere meget mere grøn energi, men måden, de røde partier og Det Radikale Venstre vil gøre det på, er helt forkert. Det er påfaldende, at i de områder i de store byer, hvor de røde har flertallet, er der ingen vindmøller placeret. Den grønne energi skal produceres der, hvor den skal bruges. I de områder, hvor de røde har over 50 pct. af de afgivne stemmer ved de seneste tre folketings­valg, skal vindmøller­ne placeres med den mindst mulige afstand imellem vindmøller­ne.

Er det ikke nok til at daekke efterspørg­slen i byerne, skal alle byer med et rådhus have en vindmølle ved rådhuset. Derudover skal de placeres med mindst mulig afstand, så alle de røde kan nyde produktion­en af den grønne energi. Alle ministre og borgmestre skal forpligtes til at have opstillet en vindmølle inden for få meter fra deres bolig. Og alle byer med over 1.000 indbyggere skal producere mindst 50 pct. mere grøn energi, end der bruges i byerne, så de kan daekke energibeho­vet i de tyndtbefol­kede områder. Hvis der findes regler for, hvor taet en vindmølle må placeres på en bebyggelse, skal disse regler skrottes.

Gennem mange år har der vaeret masser af demonstrat­ioner i de store byer for grøn energi. Hvis demonstran­terne har ment det alvorligt, vil de intet have imod at bo som nabo til en vindmølle. Jeg har selv vaeret ved vindmøllet­estcentret i Østerild. De larmer ikke.

Men ingen af de 179 medlemmer i Folketinge­t går ind for, at den grønne energi skal produceres, hvor den forbruges. De er bange for vaelgerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark