Jyllands-Posten

Regeringen svigter aeldre til fordel for indvandrer­e

- BENT BØGSTED MF, løsgaenger KARINA ADSBØL MF, løsgaenger HANS KRISTIAN SKIBBY MF, løsgaenger

Tre gange i Socialdemo­kratiets regeringsp­eriode blev det midlertidi­ge børnetilsk­ud kaldt midlertidi­gt, før det blev en fasttømret løsning. Nu har regeringen sammen med de røde støttepart­ier fået forhandlet et nyt kontanthja­elpssystem på plads.

Det er ellers over et år siden, at Ydelseskom­missionen afleverede sin anbefaling om et nyt og mere simpelt kontanthja­elpssystem. Det er interessan­t, at regeringen fastsaette­r en kommission, der fik til opgave at omfordele uden tilførsel af yderlige midler til kontanthja­elpssystem­et. Men at man fra politisk hold derimod selv vaelger at tilføje en halv milliard, der primaert er finansiere­t gennem den kommende finanslov.

Målet var et mere simpelt og let kontanthja­elpssystem, men alligevel vil der i 2024 blive brugt 80 mio. på administra­tion. At gøre systemet lettere at administre­re er ikke helt i mål, når det varigt forventes at tilføje 65 mio. til administra­tion. Det bureaukrat­iske system bliver større, samtidig er vinderne indvandrer­familier på selvforsør­gelse og hjemsendel­sesydelse.

Det er en helt skaev prioriteri­ng at give en gaveregn til indvandrer­familier, der ikke bidrager til det danske faellesska­b og ikke lever op til optjenings­kravet. Det er et løftebrud fra regering, når den engang gik til valg på at føre en stram udlaending­epolitik og nu aktivt gør det mere attraktivt at bo i Danmark for nytilkomne indvandrer­familier.

Samtidig ses regeringen­s svigt af aeldre danskere med klar tydelighed, når varmehjael­pen på ingen måde har den samme høje prioriteri­ng hos regeringen. Selv om vinteren har vaeret kold med meget høje energipris­er, så venter mange pensionist­er på en økonomisk håndsraekn­ing til at få økonomien tilbage i balance.

Samtidig rammer de høje madpriser hårdt oven i en lang og dyr vinter, der isaer har ramt pensionist­erne, der har mindst. Det er trist, at regeringen og støttepart­iernes velvilligh­ed er større for arbejdsløs­e indvandrer­e end de aeldre danskere, der har haft og stadig har store udfordring­er med de høje priser på mad, energi og varme.

Det er en helt skaev prioriteri­ng at give en gaveregn til indvandrer­familier, der ikke bidrager til det danske faellesska­b.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark