Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Ib Tune Olsen, fhv. direktør, cand.polit., Hørsholm. Ib Tune Olsen blev i 1979 kommunaldi­rektør i Hørsholm Kommune. Med alderen fik han et stigende behov for at få politisk indflydels­e på udviklinge­n på en raekke områder i sin hjemby. Det fik ham til at blive politisk aktiv med opstilling for SF ved valget til kommunalbe­styrelsen i 2021. Inden da var SF ikke repraesent­eret i Hørsholms kommunalbe­styrelse, men Louise Zabel blev valgt ind, og Ib Tune Olsen blev suppleant. Hans hovedsigte er, at byudviklin­gen skal ske i et roligt tempo og med meget stor omtanke med respekt for Hørsholm som en grøn og åben kommune.

70 ÅR

Jens Arne Worsøe, vandrerhje­msvaert, Kalundborg. Jens Arne Worsøe er født i Slagelse, og efter en højere handelseks­amen flyttede han til København og fortsatte på CBS. Herefter var han i en årraekke ansat hos Difa, Danring, Dansk Tekstil Union og Dan Imerco. Siden har han vaeret selvstaend­ig erhvervsdr­ivende som vandrerhje­msvaert, først fem år i Naestved og nu snart 30 år i Kalundborg. Ved siden af vandrerhje­msdriften har Jens og hans hustru, Ulrikka, også drevet Bistro Bispegårde­n. Hans vandrerhje­m, Danhostel Kalundborg, var det første i Danmark med miljømaerk­et ”Grøn Nøgle”, og ”Det Økologiske Spisemaerk­e” samt overenskom­st.

Chris Poole, fløjtenist, saxofonist, komponist, Møn. Chris Poole emigrerede til Danmark fra USA i midten af 1970'erne og er i dag dansk statsborge­r. Med sig havde hun en uddannelse fra Berklee College of Music, et rytmisk musikkonse­rvatorium i Boston. Hun var den første kvinde, der gennemført­e Berklees fireårige solistlinj­e. Chris

Poole har medvirket som fløjtenist og saxofonist i mange orkestre og har leveret musik til teater, dans og film. Hun har udgivet flere cd'er i eget navn og har medvirket på flere af andres udgivelser. Ved siden af sit arbejde som komponist og musiker har hun engageret sig i forebyggel­se og bekaempels­e af vold – isaer vold mod kvinder.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark